Villan vieraita ja isäntäpari

Ympärivuotinen kulttuurikohde Tuusulanjärven rannalla yrittäjä-, taiteilija- ja isäntäparina Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen
 

VILLA KOKKONEN TÄNÄÄN

Villa Kokkosenomistaa Järvenpään kaupunki. Taiteilija- ja yrittäjäpari - musiikin maisteri Elina Viitailaja yhteiskuntatieteiden maisteri Antti A.Pesonen - vastaa Villa Kokkosen ympärivuotisesta toiminnasta. Kulttuurivierailut, kokoukset ja juhlatilaisuudet voidaan toteuttaa pakettina, johon sisältyy kuljetuspalvelu taksilla, minibussilla tai isolla linja-autolla.

PALAUTE MATKANJOHTAJALTA

"Haluan kiittää teitä molempia yhdessä ja erikseen erinomaisesta huolenpidostanne vierailumme aikana Villa Kokkosessa. Itse paikka on jo mieleenpainuva ja siihen loistavasti liitetty ruokailu ja musiikkiesitykset kruunasivat koko tilaisuuden.  En taida yhtään liioitella kun sanon, että lähdimme sieltä likipitäen eri ihmisinä jatkamaan matkaamme. Halosenniemi taiteineen tasoitti sitten tietä tavalliseen arkeen jälleen. Kiitos omasta ja ryhmämme puolesta!"(Katkelma matkanjohtajan palautteesta Villa Kokkosen isäntäparille toukokuussa 2011)

PALAUTE ASIAKKAILTA

"Lämmin kiitos ihanasta vierailusta. Me todella nautimme kauniista talosta ja upeasta musiikista! Herkuttelimme pöydän antimilla. Lämmin kiitos Elinalle ja Antille!" (Helsinki-Santahamina Sotilaskotiyhdistyksen palaute keväältä 2011)

"Thank you very much for this nice afternoon! I hope you will continue this great combination of architecture and music." (Lotte and Hans from Holland on July 2011)

"Music, coffee, cakes and discussions with you made it possible to feel ja hear - not only to see - the house. You bring a warm and kindful atmosphere into the rooms. It is a fun and pleasure to be here. Thank you vey much for this wondeful and personal tour in the house." (Denise Fenger and friends / Switzerland)

"It was a lovely surprise when I walked to the house. I did not expect such a great tour with live music as a dessert."(Ina Moens-Broens, Holland, 2011)

MATKAILUFAKTA

"Suosituin käyntikohde Järvenpäässä on Ainola, Sibeliuksen autenttinen kotimuseo, jossa vierailee vuosittain keskimäärin 28 000 kävijää. Muutaman vuoden uudella konseptilla toiminut Villa Kokkonen on saaanut hyvää palautetta erilaisena kulttuurikohteena."(Ote Järvenpään kaupungin julkaisemasta tiedotteesta 30.5.2011)

"Muutamia päiviä ennen joulua minulla oli tilaisuus osallistua viehättävään illanviettoon säveltäjä Joonas Kokkosen kodissa. Villa Kokkonen on Alvar Aallon piirtämä tunnelmallinen villa Järvenpäässä. Tuo "villa"-sana istuu mielestäni jotenkin huonosti suomen kieleen, mutta tuntuisi hieman oudolta kirjoittaa tuohon myöskään "koti" tai "rakennus". "Villa" lienee siis oikea valinta. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä rakennus myös ulkoapäin, mutta joulukuun illan pimeydessä tutkimusmatka ulkona ei oikein houkuttanut. Täytynee palata Järvenpäähän ensi kesänä.

Joulukonsertti, jossa kävin, on muodostunut useille perheille jo traditioksi, ja joulukonsertin lisäksi vuosittaisessa ohjelmassa on uudenvuoden konsertti. Jouluisessa konsertissa oli todella lämmin tunnelma, ja jokainen kuulija toivotettiin erikseen, kädestä pitäen, tervetulleeksi. Yleisö istui kiltisti Aalto-jakkaroilla ja kuunteli pianinsti Elina Viitailan ja bassobaritoni Antti A. Pesosen esittämiä joululauluja, niin perinteisiä kuin uudempiakin. Välillä laulettiin myös yhteislauluja, ja lopuksi oli tarjolla Villa Kokkosen perinteistä porkkanakakkua kahvin kera. Ehkäpä Villa Kokkosessa vallitsi vielä Joonas Kokkosen taiteilijahenki, tai sitten Aallon arkkitehtuurin luoma poikkeuksellinen tilan tuntu, tai sitten koko ilmapiirin saivat aikaiseksi isäntäpari Viitaila & Pesonen. Tai sitten kaikki nämä tekijät nivoutuivat hienosti yhteen mieleenpainuneeksi kokemukseksi." (Tupunan tuuma -blogi 13.1.2012)

 

Rouva Anita Kokkonen, säveltäjä Joonas Kokkosen puoliso v. 1980-1996, emännöi Elinan ja Antin kesäisen vierailun Kuopioon heinäkuun helteillä 2011. Tapasimme unohtumattoman päivän aikana muun muassa Reijo Mitrusen, kuopiolaisen arkkitehdin, joka kertoi suunnitelleensa kuopiolaiselle asiakkaalleen omakotitalon flyygelin ympärille. Hän kuitenkin sai meidät uskomaan, ettei ollut plagioinut ideaansa Alvar Aallon piirtämästä Villa Kokkosen ensimmäisestä luonnoksesta...

Yhteystiedot

Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5
04400 Järvenpää