Alvar Aallon mestariteos on ympärivuotinen Aalto-nähtävyys

Villa Kokkonen edustaa suomalaista rakennustaidetta kansainvälisessä Iconic Houses -verkostossa!

Suomi 100 -juhlavuosi on käynnistynyt. Itse asiassa juhlat ovat vasta alkamassa, sillä
arkkitehti Alvar Aallon syntymän 120-vuotisjuhlaa päästään viettämään vuonna
2018. Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi. Villa Kokkonen edustaa Alvar Aallon maailmankuulun rakennustaiteen parhaimmistoa ollen yksi yhdeksästä talosta, jotka on valittu Suomesta kansainvälisesti erittäin arvostetulle www.iconichouses.org –nettisivustolle. Muut kahdeksan taloa ovat Villa Mairea, Allon oma koti, Aallon ateljee, Muuratsalon koetalo sekä Didrichsenin taidemuseo, Hvitträsk, Futuro-talo ja Gallen Kallelan museo.

Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen tekivät Villa Kokkosesta itselleen kokopäiväisen työn ja elämäntavan vuokraamalla Järvenpään kaupungin omistaman kiinteistön Järvenpään Vanhankylänniemestä 1.6.2009:

- Esiintyvän taiteilijan elämä, yrittäjyys ja arkkitehtuuriperinnön vaaliminen kulkevat luontevasti käsi kädessä, kun ylläpidämme ja avoinnapidämme Taiteilijakoti Kokkosta ympärivuotisena Aalto-nähtävyytenä ja matkailukohteena!

Elina ja Antti ovat luoneet Villa Kokkkosesta monipuolisen vierailukohteen. Tuntuu siltä kuin koti, nähtävyys, konserttisali ja ravintola olisivat saman katon alla. Koettavissa yhtenä, ainutlaatuisena kokonaisuutena.

Villa Kokkosen isäntä-, yrittäjä- ja taiteilijaparina toimiminen merkitsee Elinalle ja Antille seitsemänä päivänä viikossa luovien alojen liiketoimintaa sekä arkkitehtuurikohteen päivittäistä kiinteistönhoitoa. Esiintyvinä taiteilijoina ja matkailurittäjinä he ovat uudistaneet suomalaista kulttuurimatkailua synnyttämällä sellaisia matkailutuotteita, joista yleisö - niin yksittäiset kävijät kuin ryhmät - pääsee nauttimaan vain Villa Kokkosessa:

- Olemme Villa Kokkosessa omistautuneet yhdelle aatteelle: toimimaan suomalaisen
arkkitehtuuri- ja musiikkiperinnön säilymisen puolesta! Yleisöltä saamamme palautteen perusteella itsetuntomme on sopivan korkealla. Vieraamme ovat viime vuosina liputtaneet avoimesti Villa Kokkosen puolesta elävänä, erilaisena ja ainutlaatuisena käyntikohteena Tuusulanjärven taiteilijayhteisön talojen joukossa.

- Järjestämme taiteilijakotikierroksia kolmella tavalla: yleisölle avoimina tapahtumina (11 € / hlö), ryhmävarauksina (11 € / hlö) tai yksityistilaisuuksina. Ryhmävaraus ei ole yksityistilaisuus, vaan on mahdollista, että samaan aikaan kierrokselle osallistuu muitakin ihmisiä, mikäli arvioimme, että tilaa on riittävästi kaikille. Jos taiteilijakotikierros toteutetaan yksityistilaisuutena, sen hinta on 11 euron sijaan 18 euroa / hlö.

Ryhmävarauksen alkamisaika esimerkiksi klo 14.00 tarkoittaa sitä, että Antti A. Pesonen - taiteilijakodin isäntä - vastaanottaa ryhmän saapumalla tasan klo 14.00 talon ilmoitustaulun vieressä olevalle hiekkapihalle, jolle mahtuu kerrallaan n. 55 henkeä. Antti aloittaa taiteilijakotikierroksen samantien. Säävarauksella tutustutaan aluksi Villa Kokkosen kulttuurimaisemaan, järvinäkymään ja rakennustaiteeseen kävelemällä polkua pitkin talon ympäri. Valokuvaaminen on ulkona paitsi sallittua myös toivottua, koska Elina ja Antti ovat panostaneet viime vuosina erittäin paljon Villa Kokkosen pihapiirin hoitoon.

Yhteystiedot

Taiteilijakoti Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5
04400 Järvenpää

Taiteilijakoti tarjoaa vierailleen ihania tarjoiluvaihtoehtoja kakkukahveista patapöytään ja lämminsavulohisalaatista runsaaseen pitopöytään.

Kiireettömän vierailun lopuksi nähtiin lennokas loppukiri. Antti sai otettua kuvan nopeiden refleksiensä ansiosta :)

Yksi lähti, toinen tuli. Elinan ja Antin kahvitauko jäi tosi lyhyeksi :)

Suklainen omenakakkumme on jo hyvä syy tulla Villa Kokkoseen!Kun erikoisen hyvän luomukahvin yhdistää meheviin kuivakakkuihin, ainutlaatuinen makunautinto on taattu!