Villa Kokkosen konserit ryhmille tilauksesta

Arvoisa matkavastaava,

kun seuraavan kerran suunnittelette yhdistyksenne tulevan konsertti- tai teatterimatkan kohdetta, pyydämme Teitä harkitsemaan ehdotustamme:

Konserttimatka taiteilijakoti Villa Kokkoseen, jossa talon isäntäpari toteuttaa ryhmällenne unohtumattoman konsertin! Kahvikonserttien kesto on 1,5 - 2 tuntia. Kahvipöytäämme kuuluu talon keittiössä leivottu ihana kakku (hyla), runsas keksilajitelma, Marianne-karkkeja, tummapaahtoista kahvia ja pussiteevalikoima.

Monipuolisen musiikkiohjelmistomme ulottuessa suomalaisista kansan-
lauluista italialaisiin ooppera-aarioihin ja tutuista joululauluista Georg Otsin ja
Olavi Virran klassikoihin ryhmä voi valita konserttinsa sisällön toiveidensa
mukaan alla näkyvistä vaihtoehdoista.Villa Kokkonen huolehtii tarvittaessa myös kuljetuspalvelun järjestelyistä.Lataa tilauskonserttiesitteemme tästä.

Tuusulanjärvi Sanoin ja Sävelin -kahvikonsertti (20 € / hlö)

Tuusulanjärven maineikas kulttuurihistoria ulottuu 1800-luvun lopulta tähän päivään asti. Tuusulan Rantatie Sanoin ja Sävelin on pianisti Elina Viitailan ja oopperalaulaja Antti A. Pesosen toteuttama musiikillinen kiertoajaelu järven ympäri. Konsertin aikana kuullaan lauluja, jotka liittyvät Tuusulan Rantatiellä olleisiin taiteilijoihin ja taiteilijakoteihin: Ainola, Halosenniemi, Aleksis Kiven kuolinmökki, Erkkola, Syvärannan lottamuseo ja Villa Kokkonen.

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969  akateemikko, säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi. Yli 7000 neliömetrin tonttia majesteetillisesti hallitseva rakennus  on yksi vaikuttavimpia Alvar Aallon suunnittelemia yksityistaloja. Villa Kokkosta isännöivät pianisti, musiikin maisteri Elina Viitaila ja oopperalaulaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Antti A. Pesonen.

Merikantoa ja bel cantoa -kahvikonsertti (20 € / hlö)

Konsertin esiintyjinä ovat pianisti Elina Viitaila ja oopperalaulaja Antti A. Pesonen. Elina ja Antti omistavat konserttinsa säveltäjä Oskar Merikannolle (1868-1924). Merikannon sävellyksissä on hieno sekoitus kansanlaulunomaisuutta ja italialaista bel canto -tyyliä.  Villa Kokkosen isäntäpari esittää Oskar Merikannon tuotannosta laulut Elämälle, Itkevä huilu, Muistellessa ja Kullan murunen.

Oskar Merikannon laulujen lisäksi konsertissa kuullaan tunnettuja italialaisia lauluja kuten Palaja Sorrentoon  ja O sole mio sekä Mauno Kuusiston tunnetuksi tekemä Rodolfo Falvon (1873-1937) sävellys Kertokaa se hänelle. Italialais-amerikkalaisen säveltäjän Salvatore Cardillon (1874-1947) kynästä syntynyt napolilainen laulu Core ´ngrato helähtää ilmoille Tuusulanjärven maisemissa Elinan tuoreena sovituksena.

Iltahuuto, Elämälle! -kahvikonsertti (20 € / hlö)

Veteraanin iltahuuto on laulu, joka kehottaa vaalimaan sodan kokeneen sukupolven muistoa, uhrauksia ja saavutuksia. Tämän konsertin Elina ja Antti omistavat suomalaisen elämänmuodon ja kulttuurin puolustajille ja jälleenrakentajille.

Villa Kokkosen isänmaallisten laulujen konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen Finlandia, Kalervo Hämäläisen Veteraanin iltahuuto ja Oskar Merikannon Elämälle.

Sun on mun sydämein - onhan? -kahvikonsertti (20 € / hlö)

Romantiikka valtaa Villa Kokkosen ateljeen, kun Elina ja Antti sukeltavat ikivihreiden rakkauslaulujen maailmaan. Elinan lennopkkaat sovitukset takaavat sen, ettei Antti selviydy konsertista pelkästään siirappisilla serenadeilla. Konsertin aikana Elina ja Antti hehkuttavat Minä laulan sun iltasi tähtihin, Sun on mun sydämein, Sommarnatt, Can´t help falling in love, Amado mio, Romanssi, Satumaa ja Kas oksa värähtää.

Unohtumaton ilta -kahvikonsertti (20 € / hlö)

Tähän nostalgiaa tihkuvaan konserttiin Elina ja Antti ovat valinneet Georg Otsin ja Olavi Virran tunnetuksi tekemää ja levyttämää ohjelmistoa:

Muuttuvat laulut, Unohtumaton ilta, Kuolleet lehdet, Satumaa, Lulluby of Birdland, On hetki, Yksi ruusu on kasvanut laaksossa, Catari

Eino Leinon inspiroimat -kahvikonsertti (20 € / hlö)

Elina ja Antti ovat kokeneet lukemattomia inspiraation hetkiä runoilija Eino Leinon (1878 - 1924) tuotannon parissa. Leino osoitti runoudessaan täydellistä rytmin ja kielen musikaalisten ominaisuuksien tajua. Leinon tekstit – niin laulurunous kuin näytelmät – tarjosivat jo hänen elinaikanaan innoituksen lähteen monelle säveltäjälle ja toisaalta sävellettyinä lauluina hänen runonsa tulivat entistä tunnetummiksi. Näin Eino Leino tuli olennaisella tavalla vaikuttaneeksi myös suomenkielisen musiikkikulttuurin kehitykseen.

Kuula: Yö, Syystunnelma, Aamulaulu; Merikanto: Oi kiitos sä Luojani armollinen
Sonninen: Laulu onnesta; Hannikainen: Rauha; Kilpinen: Illalla; Wesslin: Nocturne

Syystunnelma-kahvikonserti (20 € / hlö)

Elina ja Antti ovat valinneet tunnelmallisen konserttinsa ohjelmistoon muun muassa Oskar Merikannon laulut Kuin hiipuva hiilos tummentuu ja Muistellessa sekä Toivo Kuulan sävellykset Yö ja Syystunnelma. Yrjö Kilpisen Laululle ja Illallatihkuvat kesäisiä muisteloita, siinä missä On hetki ja Blue moon vahvistavat ihmisen uskoa unelmiin ja rakkauteen.  Konsertissa todetaan myös se vanha totuus: "Kun saapuu syys, niin lehdet puiston, se hehkumaan saa..."

Deutsche Lieder und Arien -kahvikonsertti (20 € / hlö)

Elina ja Antti keskittyvät tässä konsertissa F. Schubertin, J.S. Bachin ja R. Wagnerin tunnettuihin sävellyksiin. Varsinkin Schubertin säveltämät laulut ovat lähellä Elinan ja Antin sydäntä, koska Schubert kehitti sellaisen musiikin esittämistavan, joka saa niin pianistin kuin laulajan ja tekstin ja musiikin kietoutumaan täydellisesti toisiinsa.

Konsertissa kuullaan muun muassa O du mein holder Abendstern,Frühlingstraum, An die Musik ja Ständchen.

Taas kaikki kauniit muistot -joulukonsertti (17 € / hlö tai 48,90 € / hlö)

Villa Kokkonen on marras-joulukuussa somistettu jouluasuun ja joululeipomisten tuoksu täyttää talon. Kiireetön joululounas taiteiljakodissa konsertin jälkeen on unohtumaton kokemus. Kokkosen sekatavarashopin valikoimissa on ensiluokkaista joulukahvia ja -teetä, Desicon kynttilöitä, Iiitalan piparkakkumuotteja, Artekin serviettejä ja Kultasuklaa Oy:n jouluherkkuja. Elina esittelee shoppailijoille kaupan erikoisuudet ja joulu-uutuudet.

Taiteilijakaksikon joulukonserttiin sisältyy jouluinen noutopöytä ja/tai jouluinen kahvipöytä. Tarjoiluista ja ryhmän koosta riippuen tapahtuman kesto on n. 2 - 3 tuntia.

Elina ja Antti ovat valinneet tämän konsertin ohjelmistoon vain kauneimpia ja tunnelmallisimpia joululauluja: En etsi valtaa loistoa, Oi jouluyö, Petteri Punakuono, Ave Maria, Taas kaikki kauniit muistot jne. Luvassa on myös iloista yhteislaulua sen jälkeen, kun Antti on jakanut laulujen sanat yleisölle...

Yhteystiedot

Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5
04400 Järvenpää