TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Taiteilijakoti Kokkonen on Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo, ainutlaatuinen Aalto-nähtävyys sekä konserttijärjestäjä ja museokorttikohde. Yleisöopastuksille konserttihetken kera ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi.

Yksittäiset kävijät ja ryhmät ovat tervetulleita Villa Kokkosen isäntäparin järjestämille taiteilijakotikierroksille ympäri vuoden. Museokortti kattaa sisäänpääsyn, opastuksen ja konserttihetken.

Vierailuvarauksiin on helppo liittää tarjoiluja, koska Ruokavirasto on antanut Villa Kokkosen elintarvikehuoneistolle parhaan Oiva-hymyn.

 

Muusikkopariskunta Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen huolehtii Villa Kokkosen päivittäisestä ylläpidosta vuoden jokaisena päivänä. He esittelevät taiteilijakotia yksittäisille kävijöille ja ryhmille taiteilijakotikierroksilla ”Aallon ja Sibeliuksen jalanjäljissä”. Marras-joulukuun jouluisilla vierailuilla talon esittely ja jouluinen konserttihetki saavat nimekseen "Villa Kokkonen Sanoin ja Jouluisin Sävelin".

Elinan ja Antin opastamat kierrokset ovat kolmenlaisia: Yleisöopastuksille osallistutaan etukäteen ilmoittautumatta. Tilauskierrokselle voi osallistua useampi kuin yksi ryhmä. Yksityinen kierros on tarkoitettu vain varauksen tehneille henkilöille.

Teemakierros 1: "Aallon ja Sibeliuksen jalanjäljissä"

Tervetuloa suomalaisen rakennus- ja säveltaiteen huipulle!

Talon sydämenä on konserttisali ja säveltäjä Joonas Kokkosen arvoflyygeli. A. Aallon, J. Sibeliuksen ja J. Kokkosen perintö herää eloon unohtumattomalla tavalla Tuusulanjärven rantamaisemissa, kun Elina ja Antti huipentavat taiteilijakotikierroksensa konserttihetkeen.

Jokainen vierailu alkaa tutustumisella rakennustaiteen, puutarhan ja Tuusulanjärven muodostamaan kokonaisuuteen. Opastetun ulkokierroksen aikana vieraat voivat ottaa upeita valokuvia.

Teemakierros 2: "Villa Kokkonen Sanoin ja Jouluisin Sävelin"

Tervetuloa pikkujoulu- tai jouluvierailulle oikeaan taiteilijakotiin!

Marras-joulukuussa Villa Kokkonen on puettu jouluasuun ja talon olohuoneesta on hieno näkymä Tuusulanjärvelle.

"Villa Kokkonen Sanoin ja Jouluisin Sävelin" sisältää talon esittelyn lisäksi Elinan ja Antin jouluisen konserttihetken yhteislaulujen kera.

Jouluiseen vierailuun on ihana liittää talon tapaan jouluiset kakkukahvit tai jouluinen pitopöytä.

Miten vierailuvaraus tehdään / taiteilijakotikierros tilataan?

1. Tutustu tällä sivulla oleviin tietoihin ja erityisesti alla oleviin esitteisiimme. 2. Katso ►julkisesta kalenteristamme päivitetty varaustilanteemme. Voimme toteuttaa enintään kaksi taiteilijakotikierrosta päivässä.  3. Soita numeroon +358 41 432 6166 tai lähetä meille s.postia osoitteeseen info@villakokkonen.fi ilmoittaen, milloin haluaisit/haluaisitte vierailla Villa Kokkosessa. 4. Joko vahvistamme toivomasi vierailuajankohdan tai ehdotamme jotakin muuta aikaa.

Koska toimimme Villa Kokkosessa jatkuvasti ympäri vuoden, voimme usein toteuttaa vierailuja tilauksesta myös lyhyellä varoitusajalla. Meihin voi olla yhteydessä viikon jokaisena päivänä.

Vierailuhinnasto 2021

  • yleisölle avoin opastettu taiteilijakotikierros 13,00 € / hlö tai museokortilla
  • opastettu taiteilijakotikierros tilauksesta yksittäisille kävijöille ja ryhmille 13,00 € / hlö tai museokortilla
  • yksityinen opastettu taiteilijakotikierros yksittäisille kävijöille ja ryhmille 18,00 € / hlö tai museokortilla 5,00 € / hlö

Museokorttikohde

Museokortti kattaa kokonaan 13 €:n taiteilijakotikierroksen, joka toteutuu tilauksesta tai yleisölle avoimena tilaisuutena. Yksityinen taiteilijakotikierros maksaa ilman museokorttia 18 € / hlö, museokortilla 5 € / hlö.

Taiteilijat vauhdissa

Elina ja Antti ovat esiintyviä taiteilijoita. He elävät taiteelle, tekevät taidetta ja elävät taiteesta. Siksi opastettu kierros ei olekaan vain taiteen esittelyä vaan taide-elämys, joka vie yleisön mukanaan!

Vierailut ja tarjoilut

Vierailuihin, jotka on tilattu etukäteen, on helppo liittää tarjoiluja. Alla vuoden 2020 kolme suosituinta vierailupakettiamme (sis. alv:n):

Taiteilijakotikierros konserttihetken kera + kakkukahvit = 18,50 € / hlö, museokortilla vain 5,50 € / hlö

Taiteilijakotikierros konserttihetken kera + patapöytä + kakkukahvit = 38,00 € / hlö, museokortilla 25,00 € / hlö

Taiteilijakotikierros konserttihetken kera + jouluinen pitopöytä +  jouluiset kakkukahvit = 38,00 € / hlö  tai 43,00 € / hlö, museokortilla 25,00 € / hlö tai 30,00 € / hlö

Elina ja Antti ovat huolehtineet Villa Kokkosen päivittäisestä ylläpidosta 1.6.2009 alkaen. Kesällä pihalla on polkuja, talvella käytäviä.

Vierailupalautteita Elinalle ja Antille

"Lämmin Kiitos Teille molemmille aivan ihanasta illasta. Kyllä oli mukava käynti, kaikki olivat niin tyytyväisiä kaikkeen, kierrokseen, tarjoiluun, konserttiin ja ostoksiin. Järjestelyt sujuivat helposti kun olitte niin avuliaita. Tulemme suosittelemaan teitä muillekin lämpimästi. Kun tekee työtä sydämellä, se näkyy ja tuntuu, teistä se huokui." Kiitos kaikuu Helsingistä

"Hei Elina ja Antti,

olin ystäväni kanssa vierailulla Villa Kokkosessa. Tuntui kuin olisin ollut luonanne kylässä kuulemassa Kokkosen elämästa ja Aallon arkkitehtuurista. Joskus tavallisissa museoissa tulee väsyneeksi ehkäpa siksi, että tunnelma voi olla etäinen tai tilassa ei pysty rentoutumaan ja kokemaan näyttelyä. Villa Kokkosessa tunnelma oli varsin toisenlainen. Ja musiiikkiesityksenne oli loistava,  se todellakin toi talon eloon. On hienoa, etta taloa käytetään nyt niinkuin se oli alunperin suunniteltu käytettävänkin!"  Erittäin tyytyväinen kävijä

"Osallistuin mieheni kanssa opastetulle kierrokselle 8.2.2015. Upea musiikkiesitys upeassa talossa. Kiitos Elina ja Antti!" Hämmästynyt pariskunta Järvenpäästä

"Ryhmämme kulttuurikierros Tuusulanjärven museoissa ja kulttuurikohteissa alkoi aamulla ja kesti iltaan asti. Retkipäivä oli varsin mukava. Villa Kokkonen oli ylitse muiden paikkojen. Isäntien show ja musiikillinen ammattitaito antoivat unohtumattoman elämyksen. Suosittelen. Kerrankin nähtävyys-museo-musiikki ELÄÄ!"  Teppo

"Talossa on takavuosina sävelletty hienoa musiikkia ja nykyinen taso sekä keittiössä että musiikkipuolella on upeaa. Flyygeli soi tai oikeastaan laulaa upeasti ja laulu ja laulut ovat komeita." M. Lehikoinen

"Oli ilo tavata teidät lahjakkaat, monitaitoiset ja yritteliäät ihmiset hoitamassa tyylikkäästi yhtä arvokasta kulttuuriperintömme kohdetta. Menestystä!" A. Kaukonen, Helsinki

"Eläkeliiton Espoon yhdistys kiittää mielenkiintoisesta Villa Kokkosen esittelystä, upeasta musisoimisesta ja erinomaisesta ruokaisasta salaatista!" Matkanjohtaja, Espoo

"Menestystä upealle kulttuurityöllenne! Ida Aalberg -säätiön naistoimikunnan puolesta ja kulttuurivierailun tiimoilta kiittäen, Pirkko-Liisa Enäjärvi-Jantunen, puheenjohtaja

"Saimme nauttia Elinan ja Antin upeasta musiikista ja kuulimme heiltä värikkään kertomuksen talon historiasta ja lopuksi nautimme ihanat kakkukahvit!" Järvenpään Terveyskasvatusseuran 50-henkinen ryhmä

"Kiitos hienosti kaikin puolin sujuneesta puutarhajuhlasta Villa Kokkosessa. Talon historia oli mielenkiintoista kuunneltavaa, musiikkiesitykset mahtavia. Ruoka oli maittavaa ja kaikkea oli runsaasti tarjolla." Vantaan rotaryklubi

Tokiosta Järvenpäähän Alvar Aallon arkkitehtuurin takia. Varsinkin ulkomaiset kävijät haluavat tulla ikuistetuksi Villa Kokkosessa. Elina ja Antti kuvaavat vieraitaan mielihyvin konserttisalissa flyygelin läheisyydessä Alvar Aallon rakennustaiteen ympäröimänä.

Yhteystiedot

Taiteilijakoti Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5
04400 Järvenpää

Vuonna 2017 tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Alvar Aalto piirsi Villa Kokkosen ensimmäisen luonnoksen. Elina Viitailan kädenjälki näkyy Villa Kokkosen kaupassa, pihalla, ateljeessa ja puutarhassa. Kun Elina pääsi 12-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle, hän ei taatusti arvannut, että eräänä päivänä olisi kahvi- ja teekauppiaana Joonas Kokkosen entisessä kodissa.

Villa Kokkonen sijaitsee muutaman minuutin ajomatkan päässä Järvenpään kaupungin keskustasta. Bussi 21 tulee rautatieasemalta suoraan Villa Kokkosen pihalle ja vain 10 minuutissa!

Puhtaat raaka-aineet ja paikallisuus ovat arvossaan Villa Kokkosessa. Elinan raparperikakut saavat alkunsa taiteilijakodin hyötypuutarhasta. Omenainen suklaakakku ja porkkanakakku maistuvat nekin tummapaahtoisen luomuerikoiskahvin kanssa.

Aurinko laskee länteen. Olohuoneessa sen huomaa talvikuukausien aikana.

Elina on päässyt Villa Kokkosen ateljeessa suuren faninsa syleilyyn. Vai onkohan se päinvastoin...

Elina avittaa jäidenlähtöä keväällä 2013. Vuonna 2009 Elina ja Antti puhdistivat Alvar Aallon suunnitteleman uima-altaan ensimmäistä kertaa.

Elina ja Antti ovat asettuneet iloiseen yhteiskuvaan Iisalmesta tulleiden vieraiden kanssa.

Pianisti Elina Viitaila ja laulaja Antti A. Pesonen ovat saaneet Villa Kokkosessa käyneiltä vierailtaan lempinimen "Superduo".

Muusikkopariskunta vuokrasi Villa Kokkosen Järvenpään kaupungilta 1.6.2009.