TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

Taiteilijakoti Kokkoseen tutustutaan Elinan ja Antin taiteilijakotikierroksilla ”Aallon ja Sibeliuksen jalanjäljissä”. Isäntäparin tarjoama vierailuohjelma muodostuu opastuksesta, joka päättyy konserttihetkeen/pienoiskonserttiin.

Elina ja Antti ovat esiintyviä taiteilijoita. He elävät taiteelle, tekevät taidetta ja elävät taiteesta. Siksi opastettu kierros ei olekaan vain taiteen esittelyä vaan taide-elämys, joka vie yleisön mukanaan!

Vierailuhinnasto 2019

  • yleisölle avoin opastettu taiteilijakotikierros 12,00 € / hlö tai museokortilla
  • opastettu taiteilijakotikierros tilauksesta yksittäisille kävijöille ja ryhmille 12,00 € / hlö tai museokortilla
  • yksityinen opastettu taiteilijakotikierros yksittäisille kävijöille ja ryhmille 18,00 € / hlö tai museokortilla 6,00 € / hlö

Museokorttikohde

Museokortti kattaa kokonaan 12 €:n vierailun, joten kortin ansiosta yksityisvierailukin maksaa vain 6 € / hlö.

Vierailut ja tarjoilut

Vierailuihin, jotka on tilattu etukäteen, on helppo liittää tarjoiluja. Alla vuoden 2019 kolme suosituinta vierailupakettiamme: (sis. alv:n):

Taiteilijakotikierros pienoiskonsertin kera + kakkukahvit = 17,00 € / hlö, museokortilla vain 5,00 € / hlö

Taiteilijakotikierros pienoiskonsertin kera + patapöytä + kakkukahvit = 36,00 € / hlö, museokortilla 24,00 € / hlö

Taiteilijakotikierros pienoiskonsertin kera + jouluinen pitopöytä +  jouluiset kakkukahvit = 36,00 € / hlö  tai 40,00 € / hlö, museokortilla 24,00 € / hlö tai 28,00 € / hlö

Tokiosta Järvenpäähän Alvar Aallon rakennustaiteen takia. Varsinkin ulkomaiset kävijät haluavat tulla ikuistetuksi Taiteilijakoti Kokkosen konserttisalissa. Elina ja Antti kuvaavat vieraitaan mielihyvin.

Opastettuja taiteilijakotikierroksia ympäri vuoden

Taiteilijakoti Villa Kokkonen on Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo ja ainutlaatuinen Aalto-nähtävyys.

Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen pitävät huolta Villa Kokkosen kiinteistöstä vuoden jokaisena päivänä. He esittelevät taiteilijakotia ympäri vuoden yksittäisille kävijöille ja ryhmille Alvar Aallon ja Jean Sibeliuksen jalanjäljissä.

Jokainen taiteilijakotikierros (12 € / hlö) huipentuu isäntäparin loihtimaan konserttihetkeen. Talon 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ryhmille on luvassa peräti kolme upeaa musiikkiesitystä.

Miten vierailuvaraus tehdään / taiteilijakotikierros tilataan?

1. Tutustu tällä sivulla oleviin tietoihin ja erityisesti alla olevaan esitteeseemme. 2. Katso ►julkisesta kalenteristamme päivitetty varaustilanteemme. Voimme toteuttaa max. kolme taiteilijakotikierrosta päivässä.  3. Soita numeroon +358 41 432 6166 tai lähetä meille s.postia osoitteeseen info@villakokkonen.fi ilmoittaen, milloin haluaisit/haluaisitte vierailla Villa Kokkosessa. 4. Joko vahvistamme toivomasi vierailuajankohdan tai ehdotamme jotakin muuta aikaa.

Koska toimimme Villa Kokkosessa jatkuvasti ympäri vuoden, voimme usein toteuttaa vierailuja tilauksesta myös lyhyellä varoitusajalla. Meihin voi olla yhteydessä viikon jokaisena päivänä.

Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi.

Yksittäiset kävijät ja ryhmät ovat tervetulleita Villa Kokkosen isäntäparin järjestämille taiteilijakotikierroksille ympäri vuoden. Vierailuvarauksiin on helppo liittää tarjoiluja, koska talossa toimii oma keittiö.

 

Teemakierros 1: "Aallon ja Sibeliuksen jalanjäljissä"

Tervetuloa suomalaisen rakennus- ja säveltaiteen huipulle!

Talon sydämenä on konserttisali ja Joonas Kokkosen arvoflyygeli. A. Aallon, J. Sibeliuksen ja J. Kokkosen perintö herää eloon unohtumattomalla tavalla Tuusulanjärven rantamaisemissa, kun Elina ja Antti huipentavat taiteilijakotikierroksensa konserttihetkeen.

Jokainen vierailu alkaa tutustumisella rakennustaiteen, puutarhan ja Tuusulanjärven muodostamaan kokonaisuuteen. Ulkokierroksen aikana vieraat voivat ottaa upeita ulkokuvia.

Teemakierros 2: "Villa Kokkonen Sanoin ja Jouluisin Sävelin"

Tervetuloa joulu- tai pikkujouluvierailulle oikeaan taiteilijakotiin!

Marras-joulukuussa Villa Kokkonen on puettu jouluasuun ja talon olohuoneesta on hieno näkymä Tuusulanjärvelle. "Villa Kokkonen Sanoin ja Jouluisin Sävelin" sisältää talon esittelyn lisäksi Elinan ja Antin jouluisen konserttihetken yhteislaulujen kera.

Jouluiseen vierailuun on ihana liittää kakkukahvit tai jouluinen pitopöytä.

Vierailupalautteita Elinalle ja Antille

"Lämmin Kiitos Teille molemmille aivan ihanasta illasta. Kyllä oli mukava käynti, kaikki olivat niin tyytyväisiä kaikkeen, kierrokseen, tarjoiluun, konserttiin ja ostoksiin. Järjestelyt sujuivat helposti kun olitte niin avuliaita. Tulemme suosittelemaan teitä muillekin lämpimästi. Kun tekee työtä sydämellä, se näkyy ja tuntuu, teistä se huokui." Kiitos kaikuu Helsingistä

"Hei Elina ja Antti,

olin ystäväni kanssa vierailulla Villa Kokkosessa. Tuntui kuin olisin ollut luonanne kylässä kuulemassa Kokkosen elämästa ja Aallon arkkitehtuurista. Joskus tavallisissa museoissa tulee väsyneeksi ehkäpa siksi, että tunnelma voi olla etäinen tai tilassa ei pysty rentoutumaan ja kokemaan näyttelyä. Villa Kokkosessa tunnelma oli varsin toisenlainen. Ja musiiikkiesityksenne oli loistava,  se todellakin toi talon eloon. On hienoa, etta taloa käytetään nyt niinkuin se oli alunperin suunniteltu käytettävänkin!"  Erittäin tyytyväinen kävijä

"Osallistuin mieheni kanssa opastetulle kierrokselle 8.2.2015. Upea musiikkiesitys upeassa talossa. Kiitos Elina ja Antti!" Hämmästynyt pariskunta Järvenpäästä

"Ryhmämme kulttuurikierros Tuusulanjärven museoissa ja kulttuurikohteissa alkoi aamulla ja kesti iltaan asti. Retkipäivä oli varsin mukava. Villa Kokkonen oli ylitse muiden paikkojen. Isäntien show ja musiikillinen ammattitaito antoivat unohtumattoman elämyksen. Suosittelen. Kerrankin nähtävyys-museo-musiikki ELÄÄ!"  Teppo

"Talossa on takavuosina sävelletty hienoa musiikkia ja nykyinen taso sekä keittiössä että musiikkipuolella on upeaa. Flyygeli soi tai oikeastaan laulaa upeasti ja laulu ja laulut ovat komeita." M. Lehikoinen

"Oli ilo tavata teidät lahjakkaat, monitaitoiset ja yritteliäät ihmiset hoitamassa tyylikkäästi yhtä arvokasta kulttuuriperintömme kohdetta. Menestystä!" A. Kaukonen, Helsinki

"Eläkeliiton Espoon yhdistys kiittää mielenkiintoisesta Villa Kokkosen esittelystä, upeasta musisoimisesta ja erinomaisesta ruokaisasta salaatista!" Matkanjohtaja, Espoo

"Menestystä upealle kulttuurityöllenne! Ida Aalberg -säätiön naistoimikunnan puolesta ja kulttuurivierailun tiimoilta kiittäen, Pirkko-Liisa Enäjärvi-Jantunen, puheenjohtaja

"Saimme nauttia Elinan ja Antin upeasta musiikista ja kuulimme heiltä värikkään kertomuksen talon historiasta ja lopuksi nautimme ihanat kakkukahvit!" Järvenpään Terveyskasvatusseuran 50-henkinen ryhmä

"Kiitos hienosti kaikin puolin sujuneesta puutarhajuhlasta Villa Kokkosessa. Talon historia oli mielenkiintoista kuunneltavaa, musiikkiesitykset mahtavia. Ruoka oli maittavaa ja kaikkea oli runsaasti tarjolla." Vantaan rotaryklubi

Yhteystiedot

Taiteilijakoti Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5
04400 Järvenpää

Vuonna 2017 tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Alvar Aalto piirsi Villa Kokkosen ensimmäisen luonnoksen. Elina Viitailan kädenjälki näkyy Villa Kokkosen kaupassa, pihalla, ateljeessa ja puutarhassa. Kun Elina pääsi 12-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle, hän ei taatusti arvannut, että eräänä päivänä olisi kahvi- ja teekauppiaana Joonas Kokkosen entisessä kodissa.

Villa Kokkonen sijaitsee muutaman minuutin ajomatkan päässä Järvenpään kaupungin keskustasta. Bussi 21 tulee rautatieasemalta suoraan Villa Kokkosen pihalle ja vain 10 minuutissa!

Elina ja Antti ovat huolehtineet Villa Kokkosen päivittäisestä ylläpidosta 1.6.2009 alkaen. Kesällä pihalla on polkuja, talvella käytäviä.

Puhtaat raaka-aineet ja paikallisuus ovat arvossaan Villa Kokkosessa. Elinan raparperikakut saavat alkunsa taiteilijakodin hyötypuutarhasta. Omenainen suklaakakku ja porkkanakakku maistuvat nekin tummapaahtoisen luomuerikoiskahvin kanssa.

Aurinko laskee länteen. Olohuoneessa sen huomaa talvikuukausien aikana.

Elina on päässyt Villa Kokkosen ateljeessa suuren faninsa syleilyyn. Vai onkohan se päinvastoin...

Elina avittaa jäidenlähtöä keväällä 2013. Vuonna 2009 Elina ja Antti puhdistivat Alvar Aallon suunnitteleman uima-altaan ensimmäistä kertaa.

Elina ja Antti ovat asettuneet iloiseen yhteiskuvaan Iisalmesta tulleiden vieraiden kanssa.

Pianisti Elina Viitaila ja laulaja Antti A. Pesonen ovat saaneet Villa Kokkosessa käyneiltä vierailtaan lempinimen "Superduo".

Muusikkopariskunta vuokrasi Villa Kokkosen Järvenpään kaupungilta 1.6.2009.