Viuhkanmallinen Villa Kokkonen on musiikin ja arkkitehtuurin riemuliitto!

TOISTAISEKSI SULJETTU // TEMPORARILY CLOSED

Elinan ja Antin juhlaesitelmä videoitiin suorana lähetyksenä Järvenpää-talon Juhani Aho -salista 3.3.2021 klo 18.00-19.30. Esitelmä alkaa 3.45 minuutin kohdalla, lopuksi konserttihetki flyygelin ympärilä.

Järvenpään kauppala syntyi vuonna 1951, kaupungiksi Järvenpää muuttui v. 1967, jolloin arkkitehti Alvar Aalto piirsi Taiteilijakoti Kokkosen ensimmäisen luonnoksen. Tänä vuonna säveltäjä, akateemikko Joonas Kokkosen syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Hän muutti Järvenpäähän jo viisivuotiaana.

TUNNETKO TAITEILIJAKOTI KOKKOSEN TARINAN VUODESTA 1967 VUOTEEN 2021?

Klassinen musiikki, moderni rakennustaide ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisö kohtasivat toisensa täydellisesti, kun Alvar Aalto suunnitteli Järvenpäähän viuhkanmallisen taiteilijakodin, jonka sydämeksi tuli konserttisali Suomen Akatemian lahjoittaman arvoflyygelin kera. Villa Kokkonen valittiin jo vuonna 2012 Iconic Houses -verkostoon edustamaan kansainvälisesti merkittävää suomalaista arkkitehtuuria.

Tervetuloa vierailulle Taiteilijakoti Kokkoseen!

Elinan ja Antin konserttikierros helmikuun 2021 puolivälissä

Koko vuoden kestävä juhlakausi alkaa heti loppiaisen jälkeen.Tuomme tammi- ja helmikuun konserttikierroksillamme valokeilaan Järvenpään, Joonas Kokkosen ja Taiteilijakoti Kokkosen myönteisen kohtalonyhteyden. Myös oma elämämme ja työelämämme ovat olleet vahvasti mukana samassa yhteydessä jo vuodesta 2008 alkaen.

Koronan takia konserttikierros sisältää pienen opastetun kierroksen, konserttihetken ja mahdollisuuden nauttia kotikeittiön kakkukahvit.

Koronarajoitusten takia pidätämme itsellemme oikeuden tarvittaessa rajoittaa tilaisuuteen osallistuvien henkilöiden lukumäärää siten, että konserttikierrokselle voi osallistua enintään 10 henkeä kerrallaan. Suosittelemme varaamaan paikat/liput ennakkoon s.postitse: info@villakokkonen.fi.

 • Konserttikierros su 14.2. alkaa klo 14.00 (3 paikkaa jäljellä) sisältäen pienen opastetun kierroksen, kaksi musiikkiesitystä ja kotikeittiön kakkukahvit

Tutustu myös nettisivustomme etusivulla olevaan julkiseen kalenteriin ja ►Ajankohtaista-sivullle

Elina & Antti

Olemme mikroyrittäjä kulttuurimatkailun alalla ja kaksi esiintyvää taiteilijaa. Kykymme maksaa kuukausivuokraa Järvenpään kaupungille, huolehtia taiteilijakodin päivittäisestä ylläpidosta, pyörittää firmaamme ja tulla taloudellisesti toimeen on perustunut viimeiset 11,5 vuotta luomaamme matkailuliiketoimintaan, jonka toteutamme päätoimisesti Taiteilijakoti Kokkosessa.

Koronavuosi on ollut meillekin uskomatonta vuoristorataa. Suljimme ovet keväällä lähes kolmeksi kuukaudeksi, kun taas heinäkuun neljällekymmenelleneljälle yleisöopastuksellemme konserttihetken ja kakkukahvien kera osallistui 543 henkeä. Elokuun toiseen päivään mennessä olimme toteuttaneet viiden viikon aikana 52 tilaisuutta: 48 yleisöopastusta konserttihetken ja kakkukahvien kera sekä neljä opastettua kierrosta tilauksesta sis. konserttihetken ja kakkukahvit. Viiden viikon vierasmäärä ylitti upeasti 600 hengen rajapyykin.

Yleisölle avointen tilaisuuksien lisäksi toteutamme vierailuja tilauksesta ympäri vuoden sellaisina päivinä, jolloin kalenterissamme ei ole yleisötilaisuuksia. Kun otat meihin yhteyttä, varmistamme tilausvierailun ajankohdan tai ehdotamme uutta aikaa.

"Kiitos ikimuistoisesta vierailusta luonanne! Saimme nauttia sylintäydeltä kauniista kesäsäästä, isännän tarinoista, mieleenpainuvasta musiikkituokiosta ja emännän maistuvista kokkailuista – jäi ihania muistoja!"

Iloa kotikeittiöstä ja museokortista!

Vaikka taiteilijakodin elintarvikehuoneisto rakentuu kotikeittiön ympärille, Villa Kokkonen on mukana Oiva-järjestelmässä. Elintarvikeviranomaisen viimeisin tarkastuskäynti antoi Villa Kokkoselle jälleen täyden Oiva-hymyn. Tutustu Villa Kokkosen Oiva-raporttiin kokonaisuudessaan klikkaamalla: ►Oiva-raportti 22.10.2019

Klikkaa kuvaketta, niin näet Villa Kokkosen esittelyn museokorttikohteena

Taiteilijakodin julkinen kalenteri

Yleisöopastukset, ryhmävaraukset, yksityiset taiteilijakotikierrokset, konsertit ja juhlat. Kaikki näkyy kalenterissamme keväästä 2015 alkaen. Katso joko viikko- tai kuukausinäkymää tai klikkaa Tapahtumat-painiketta. Nuolinäppäimillä on helppo liikkua eteen- tai taaksepäin. Päivitämme kalenteria jatkuvasti.

Alvar Aalto loi pitkän uransa aikana vain yhden yksityiskodin, jonka sydämenä on konserttisali. Olemme varustaneet salin selkänojallisilla tuoleilla. Alvar Aallon tilaratkaisu on hyvin avara, soiva ja taipuisa. Tarvittaessa vierekkäiset huoneet muodostavat yhtenäistilan jopa 75 hengelle. Olemme syksyllä 2020 houkutelleet vieraaksemme sopivan rohkeita matkailijoita koronarajoitusten puitteissa.

Vierailuvarauksen tekeminen

Milloin ja miten Villa Kokkoseen pääsee vierailulle ja mitä vierailun ohjelmaan kuuluu? Miten varaat/tilaat opastetun kierroksen itsellesi tai ryhmällesi?

Jokaiseen vierailuun (13 € / hlö tai museokortilla) kuuluu opastettu kierroksemme konserttihetken kera. Vierailuja on karkeasti ottaen kahdenlaisia:

♦ Yleisölle avoimille opastetuille kierroksille voi osallistua ilmoittautumatta tai lippuja etukäteen varaamatta

♦ Sillloin kun opastettu kierros toteutuu tilauksesta, olemme avoinna seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuoden, aamusta iltaan

Näin varaat vierailun / tilaat taiteilijakotikierroksen:

1) Katso ensin taiteilijakodin varaustilanne alla olevasta kalenterista.Voimme toteuttaa yhden päivän aikana enintään kaksi opastettua taiteilijakotikierrosta konserttihetken kera.

2) Ilmoita puhelimitse tai s.postitse Elinalle ja Antille varaustoiveesi, eli milloin haluaisit vierailla ja haluaisitko nauttia vierailun yhteydessä tarjoiluja. Tilattuihin vierailuihin on helppo liittää tarjoiluja kakkukahveista patapöytään ja jouluiseen pitopöytään. Jos kyse on ryhmävarauksesta, ryhmän maksimikoko on koronan takia 48 henkeä.

3) Vahvistamme varauksesi ja merkitsemme varaustiedot julkiseen kalenteriimme tai ehdotamme jotakin muuta vierailuaikaa, jos ehdottamasi ajankohta ei sovi meille.

Lataa tästä päivitetyt vierailu- ja tarjoiluesitteemme:

VisitFinland suosittelee Villa Kokkosta ulkomaisille matkailijoille

VisitFinland antoi uudet matkasuositukset lokakuussa ilmestyneessä artikkelissaan koskien parhaita kohteita Helsingin ulkopuolella. Tuusulanjärvelle saapuvaa matkailijaa kehotetaan aloittamaan kulttuurikierros Taiteilijakoti Kokkosesta, jossa "pianisti Elina ja laulaja Antti tekevät opastettuja kierroksia konserttihetken kera 365 päivänä vuodessa". Talossa tarjoiltavia kakkuja, kahvia ja teetä kehutaan Helsingin parhaiksi.

Lue upea artikkeli kokonaisuudessaan: https://www.visitfinland.com/article/top-places-to-visit-around-helsinki/

Monta syytä juhlaan, monta syytä vierailla Villa Kokkosessa myös vuonna 2020

Ahola, Ainola ja Villa Kokkonen ovat koteja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön 123-vuotisessa jatkumossa. Viime vuonna Villa Kokkosessa vietettiin tuplajuhlaa, kun järvenpääläinen taiteilija- ja yrittäjäpari, pianisti Elina Viitaila ja baritoni Antti A. Pesonen juhlisti kymmenettä vuottaan taiteilijakodin isäntäparina, ja koko vuosi 2019 oli kaksikon toimesta julistettu taiteilijakodin 50-vuotisjuhlavuodeksi.

Elina ja Antti ovat esiintyviä taiteilijoita. He elävät taiteelle, tekevät taidetta ja elävät taiteesta. Siksi opastettu kierros ei olekaan vain taiteen esittelyä vaan taide-elämys, joka vie yleisön mukanaan!

Elina ja Antti ovat

 • tehneet Villa Kokkosesta ympärivuotisen museokorttikohteen
 • perustaneet Villa Kokkoseen kaupan ja Villan Verkkokaupan
 • luoneet Villa Kokkoseen kotikeittiön, joka tekee kakkukahvit, patapöydät ja jouluiset pitopöydät
 • luoneet talon tarinan, jonka kertominen ei ole mahdollista ilman, että jokainen opastettu kierros huipentuu musiikkihetkeen taiteilijakodin konserttisalissa

"Ylpeys ja innostus omasta työstä valloittaa asiakkaan sydämen. Elina ja Antti ovat tästä erinomaiset esimerkit puhaltaen Villa Kokkoseen sen ansaitsemaa lämpöä ja arvostusta. He todella valloittavat omilla persoonillaan kaikkien kävijöiden sydämet! Suosittelen lämpimästi." - Tuomo Ropponen, toimitusjohtaja, Gavdi Finland Oy

Vierailupalautteita Elinalle ja Antille

"Pääkaupunkiseudun allergia- ja astmayhdistykset vierailulla Villa Kokkosessa. Kuulimme mahtavaa musiikkia upeasssa ympäristössä vaikuttavan historian ympäröimänä. Kiitos vieraanvaraisuudesta isäntäpari Elinalle ja Antille." Upea päivä, talossa ihana tunnelma ja ihanat ruuat

"Lämpimät kiitokset upeasta konsertista, vieraanvaraisesta ja hauskasta tunnelmasta ja suussa sulavista ruuista Suomi 100 -juhlassamme Villa Kokkosessa 1.12.2017"  Motiva Oy

"Kiitokset aivan upeasta musiikkihetkestä ja maukkaasta ruokailusta jouluvierailullamme Villa Kokkosessa" Sipoon Eläkkeensaajat ry

"Hei Elina ja Antti! Suuret kiitokset äitimme 80-v juhlista. Juhlakokonaisuus – paikka, musiikki, ruoka ja tietysti isäntäpari – oli täydellinen! Päivänsankarilta unohtui säryt ja kivut, ja vielä pari päivää juhlan jälkeen jalat eivät olleet palanneet maan pinnalle. Tämä oli unohtumaton kokemus, paitsi päivänsankarille, niin myös kaikille juhlaan osallistuneille. Emme pysty sanoin kuvailemaan, minkälaisen elämyksen loitte äidillemme."  Koko juhlaväen terveiset

"Kaikesta toiminnastanne huokui innostus ja syvä ammattitaito vaalia paikan taiteellista perintöä. Toivomme teille Elina ja Antti menestystä hienolle työllenne musiikin ja rakennustaiteen hyväksi. Olimme kaikki iloisia ja kiitollisia antamastanne hyvästä palvelusta ja kotoisasta tunnelmasta, jonka loitte vierailumme aikana. Tulemme suosittelemaan kokemusta muillekin." Vieraat Hämeenlinnasta ja Helsingistä

Mitä Elina Viitaila on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • musiikin maisteri, yrittäjä
 • Sibelius-Akatemiassa opiskelijana ja kouluttajana 30 vuotta
 • Carnegie Mellon University, USA
 • Institut de Jacques-Dalcroze, Geneve
 • Conservatoire de Geneve
 • vauvamuskarin / Baby Eurhythmics luoja ja kehittäjä
 • oppikirjailija, käsikirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja
 • apulaisrehtori

Mitä Antti A. Pesonen on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta
 • oopperalaulaja
 • yksinlaulun opiskelua Pekka Salomaan, Jorma Hynnisen, Peter Schreierin ja Maurizio Barbacinin johdolla
 • Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Ooppera
 • erikoissuunnittelija Taideteollisessa Korkeakoulussa
 • Keski-Uusimaa -sanomalehden kolumnisti

Mistä on ihanat kakkukahvit tehty? Villa Kokkosessa luomukahvista ja kahvikakuista.

Suurenmoinen kahvinautinto syntyy Johan&Nyströmin huippulaadukkaista pavuista.

Esimerkiksi tummapaahtoinen Sumatra Gayo on ollut useana vuonna Nobel-gaalan juhlakahvina.

Villa Kokkosen vieraat saavat ympäri vuoden nauttia suodatinkahvista, joka on keitetty paikan päällä jauhetuista tuoreista pavuista. Kahvipaketista näkee kahvinpaahtajan nimen ja paahtoajankohdan.

Kun erikoisen hyvän luomukahvin yhdistää meheviin kuivakakkuihin, ainutlaatuinen makunautinto on taattu!

Johan&Nyström valittiin vuonna 2016 Euroopan kolmanneksi parhaaksi kahvinpaahtajaksi.

Luomukahvit ja -teet saapuvat kolmessa päivässä Tukholmasta Villa Kokkosen oven taakse.

Kahvi, jonka mausta puuttuu kaikenlainen kitkeryys, on maistamisen arvoista.