Alvar Aallon ONE & ONLY on kodin ja konserttisalin toimiva yhdistelmä

Syystunnelma-konsertin 2.11. klo 15.00 ja neljän joulukonsertin liput ovat ostettavissa Villan Verkkokaupasta 16.10.2019 alkaen! Parhain tervetuloterveisin, Elina ja Antti

Taiteilijakodit Ahola, Ainola ja Villa Kokkonen viettivät jokin aika sitten 120-vuotisjuhlaansa Tuusulanjärven taiteilijayhteisön ainutlaatuisessa jatkumossa. Tänä vuonna Villa Kokkosessa vietetään todellista tuplajuhlaa, kun järvenpääläinen taiteilija- ja yrittäjäpari, pianisti Elina Viitaila ja baritoni Antti A. Pesonen juhlistaa kymmenettä vuottaan taiteilijakodin isäntäparina, ja koko vuosi 2019 on kaksikon toimesta julistettu taiteilijakodin 50-vuotisjuhlavuodeksi. Elina ja Antti tekivät Villa Kokkosesta museokorttikohteen vuoden 2018 lopulla.

Milloin ja miten Villa Kokkoseen pääsee vierailulle ja mitä vierailun ohjelmaan kuuluu?

Jokaiseen vierailuun (12 € / hlö tai museokortilla) kuuluu opastettu kierroksemme konserttihetken kera. Vierailuja on karkeasti ottaen kahdenlaisia:

♦ Yleisölle avoimille opastetuille kierroksille voi osallistua ilmoittautumatta tai lippuja etukäteen varaamatta.

♦ Sillloin kun opastettu kierros toteutuu tilauksesta, olemme avoinna seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuoden, aamusta iltaan. Näin varaat vierailun / tilaat taiteilijakotikierroksen: 1) Ilmoita meille s.postitse, milloin haluaisit tai haluaisitte vierailla Villa Kokkosessa 2) Vahvistamme vierailuvarauksesi, tai jos toivomasi aika ei sovi meille, ehdotamme uutta aikaa.

Vierailu, joka toteutuu tilauksesta esim. ryhmävarauksena, ei ole lähtökohtaisesti yksityistilaisuus. On mahdollista, että vierailulle osallistuu muitakin ihmisiä. Yksityisen taiteilijakotikierroksen hinta on 18 € / hlö, museokortilla vain 6 € / hlö.

Elina ja Antti ovat esiintyviä taiteilijoita. He elävät taiteelle, tekevät taidetta ja elävät taiteesta. Siksi opastettu kierros ei olekaan vain taiteen esittelyä vaan taide-elämys, joka vie yleisön mukanaan!

Taiteilijakodin julkinen kalenteri

Yleisöopastukset, ryhmävaraukset, yksityiset taiteilijakotikierrokset, konsertit ja juhlat. Kaikki näkyy kalenterissamme keväästä 2015 alkaen. Katso joko viikko- tai kuukausinäkymää tai klikkaa Tapahtumat-painiketta. Nuolinäppäimillä on helppo liikkua eteen- tai taaksepäin. Kalenteri päivittyy sitä mukaa, kun vastaanotamme uusia varauksia tai lisäämme siihen uusia yleisölle avoimia tilaisuuksia:

Miten varaat/tilaat opastetun kierroksen itsellesi tai ryhmällesi?

1) Katso ensin taiteilijakodin varaustilanne alla olevasta kalenterista. Kalenteri päivittyy sitä mukaa, kun saamme uusia varauksia. Voimme toteuttaa yhden päivän aikana max. 2-3 opastettua taiteilijakotikierrosta pienoiskonsertin kera.

2) Ilmoita puhelimitse tai s.postitse Elinalle ja Antille varaustoiveesi, eli milloin haluaisit vierailla ja haluaisitko nauttia vierailun yhteydessä tarjoiluja. Tilattuihin vierailuihin on helppo liittää tarjoiluja kakkukahveista patapöytään ja jouluiseen pitopöytään. Jos kyse on ryhmävarauksesta, ryhmän maksimikoko on 55 henkeä.

3) Vahvistamme varauksesi tai ehdotamme jotakin muuta vierailuaikaa.

Lataa tästä päivitetyt vierailu- ja tarjoiluesitteemme vuodelle 2019:

YLE Radio Suomi teki suoran lähetyksen Villa Kokkosesta 16.2.2019 haastattelemalla Elinaa ja Anttia. Heidän esittämänsä "Kertokaa se hänelle" sai toimittaja Justus Laitisen sanattomaksi.

Villa Kokkonen on Aalto-nähtävyys, kulttuurikohde ja konserttijärjestäjä

Villa Kokkosen rakennustaiteellisena sydämenä on konserttisalin, arvoflyygelin ja akustiikan upea yhdistelmä.

Villa Kokkoseen pääsee vierailulle osallistumalla yleisöopastuksille (12 € / hlö tai museokortilla) tai tilaamalla opastetun taiteilijakotikierroksen (12 € / hlö tai museokortilla). Yleisöopastuksia on eniten kesäaikaan. Tilauksesta olemme avoinna seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuoden. Tilattuihin vierailuihin on helppo liittää tarjoiluja kakkukahveista patapöytään.

Mistä näkee yleisölle avointen opastettujen kierrosten ajankohdat?

Tänä vuonna suurin osa yleisölle avoimista opastetuista kierroksista sijoittuu aikavälille 16.6. - 24.9. Kaikkien yleisölle avointen taiteilijakotikierosten ajankohdat ja hinnat näkyvät alla olevassa kalenterissa, joka on ollut nettisivustollamme keväästä 2015 alkaen:

Poislukien juhannusaatto, jouluaatto ja muut pyhäpäivät Villa Kokkonen toteuttaa opastettuja kierroksia tilauksesta yksittäisille kävijöille ja ryhmille ympäri vuoden seitsemänä päivänä viikossa:

Villa Kokkonen on viuhkanmallinen

Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1967 viuhkanmallisen kodin, jossa musiikki, rakennustaide ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisö kohtaavat toisensa. Uima-altaan vedenpinta yhdistyy järven peilipintaan.

Villa Kokkonen on 3.11.2018 alkaen museokorttikohde. Museokorttia voidaan käyttää niin yleisölle avoimilla kuin tilatuilla taiteilijakotikierroksilla. Kortti kattaa sisäänpääsyn ja opastetun taiteilijakotikierroksen konserttihetken kera eli 12 € / hlö.

HUOM! Museokorttia voidaan käyttää kaikissa Villa Kokkosen järjestämissä konserteissa. Museokortti kattaa 15 €:n arvoisesta konserttilipusta 5 €.

Elina ja Antti

Uusi aikakausi alkoi 1.6.2009, kun Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen vuokrasivat Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimman kodin Järvenpään kaupungilta.

Villa Kokkosen toiminta-ajatus on isäntäpari Elinan ja Antin käsialaa. He ylläpitävät yksityisesti taloa Aalto-nähtävyytenä, kulttuurikohteena ja konserttijärjestäjänä.

Villa Kokkonen on avoinna tilauksesta ympäri vuoden joka päivä aamusta iltaan. Koska taiteilijakodissa toimii oma keittiö, vierailuvaraukseen on helppo liittää ►tarjoiluja. Ihanat kakkukahvit, raikas salaattiateria, lämmin patapöytä tai jouluinen pitopöytä.

Tässä linkki ►Opastetut kierrokset -sivulle.

Musiikki ja Arkkitehtuuri

Villa Kokkonen on kansainvälisesti todellinen ONE & ONLY -harvinaisuus, sillä se on ainoa toteutunut Alvar Aallon suunnittelema taiteilijakoti. Säveltäjä Joonas Kokkonen asui Villa Kokkosessa 27 vuotta. Villa Kokkonen on yksi Alvar Aallon mestariteoksista ►visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelussa, jonka rahoittajiin kuuluu Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

Youtube-videomme yllä, haastattelumme alla:

Mitä Elina Viitaila on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • musiikin maisteri, yrittäjä
 • Sibelius-Akatemiassa opiskelijana ja kouluttajana 30 vuotta
 • Carnegie Mellon University, USA
 • Institut de Jacques-Dalcroze, Geneve
 • Conservatoire de Geneve
 • vauvamuskarin / Baby Eurhythmics luoja ja kehittäjä
 • oppikirjailija, käsikirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja
 • apulaisrehtori

Mitä Antti A. Pesonen on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta
 • oopperalaulaja
 • yksinlaulun opiskelua Pekka Salomaan, Jorma Hynnisen, Peter Schreierin ja Maurizio Barbacinin johdolla
 • Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Ooppera
 • erikoissuunnittelija Taideteollisessa Korkeakoulussa
 • Keski-Uusimaa -sanomalehden kolumnisti

Mistä on ihanat kakkukahvit tehty? Villa Kokkosessa luomukahvista ja kahvikakuista.

Suurenmoinen kahvinautinto syntyy Johan&Nyströmin huippulaadukkaista pavuista.

Esimerkiksi tummapaahtoinen Sumatra Gayo on ollut useana vuonna Nobel-gaalan juhlakahvina.

Villa Kokkosen vieraat saavat ympäri vuoden nauttia suodatinkahvista, joka on keitetty paikan päällä jauhetuista tuoreista pavuista. Kahvipaketista näkee kahvinpaahtajan nimen ja paahtoajankohdan.

Kun erikoisen hyvän luomukahvin yhdistää meheviin kuivakakkuihin, ainutlaatuinen makunautinto on taattu!

Johan&Nyström valittiin vuonna 2016 Euroopan kolmanneksi parhaaksi kahvinpaahtajaksi.

Luomukahvit ja -teet saapuvat kolmessa päivässä Tukholmasta Villa Kokkosen oven taakse.

Kahvi, jonka mausta puuttuu kaikenlainen kitkeryys, on maistamisen arvoista.