Alvar Aallon ONE & ONLY

Taiteilijakoti Kokkosen 50-vuotisjuhlavuosi alkoi 1.1.2019, tervetuloa taiteilijakotikierroksille!

Päivitämme nettisivustomme tammikuun aikana. ►Ajankohtaista-sivulla on jo näkyvillä vuoden 2019 tarjoiluhinnastomme, joka on voimassa taiteilijakotikierrosten/museokäyntien yhteydessä. Uudistamme tammikuussa myös kaikki juhlaesitteemme.

Heti kun saamme uuden suku- ja luokkakokoushinnastomme valmiiksi, ryhmä pystyy tekemään sellaisen vierailuvarauksen, johon sisältyy taiteilijakotikierroksemme, pienoiskonserttimme ja tarjoilujen lisäksi riittävästi aikaa myös keskinäiseen seurusteluun.

►Aalto-konsertti su 3.2.2019 klo 15.00

Konsertissa esiintyvät Villa Kokkosen isäntäpari, pianisti Elina Viitaila ja baritoni Antti A. Pesonen. Taiteilijakoti avaa ovensa klo 14.15 kakkukahvien merkeissä. Yleisö voi nauttia tarjoiluista kaikessa rauhassa klo 15.00 asti. Konserttilippu 15 € / hlö, 5 € / 5-11 v. Kakkukahvit 5 € / hlö. Museokortti kattaa 12 € konserttlipun hinnasta.

Varmista paikkasi konserttiimme tilaamalla liput etukäteen ►Villan Verkkokaupan kautta! Lippuja ei noudeta Villa Kokkosesta, vaan s.postitse saamasi tilausvahvistus toimii lippuna. Aalto-konserttiimme mahtuu enintään 50 henkeä.

HUOM! Aalto-konsertti on toinen kerta, kun konserttikävijämme voivat maksaa museokortilla osan konserttilipun hinnasta. Museokortti kattaa 15 €:n arvoisesta lipusta 12 €.

Museokorttilaiset voivat etukäteen varmistaa paikkansa ostamalla Villan Verkkokaupasta 3 €:n konserttilipun tai 8 €:n arvoisen tuotepaketin, johon kuuluu lipun lisäksi myös kakkukahvit.

Villa Kokkonen on yksi Tuusulanjärven matkailualueen ympärivuotisista tutustumiskohteista. Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat vierailla Villa Kokkosessa taiteilijakotikierroksilla, jotka huipentuvat aina musiikkihetkeen talon konserttisalissa.

Kun varaat vierailun itsellesi tai ryhmällesi:

1) Katso ensin taiteilijakodin varaustilanne alla olevasta kalenterista. Kalenteri päivittyy sitä mukaa, kun saamme uusia varauksia. Voimme toteuttaa max. 2-3 taiteilijakotikierrosta yhden päivän aikana.

2) Ilmoita puhelimitse tai s.postitse Elinalle ja Antille varaustoiveesi, eli milloin haluaisit vierailla ja haluaisitko nauttia vierailun yhteydessä tarjoiluja. Tilattuihin vierailuihin on helppo liittää tarjoiluja kakkukahveista patapöytään ja jouluiseen pitopöytään. Jos kyse on ryhmävarauksesta, ryhmän maksimikoko on 55 henkeä.

3) Vahvistamme varauksesi tai ehdotamme jotakin muuta vierailuaikaa.

Villa Kokkonen on viuhkanmallinen

Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1967 viuhkanmallisen kodin, jossa musiikki, rakennustaide ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisö kohtaavat toisensa. Uima-altaan vedenpinta yhdistyy järven peilipintaan.

Villa Kokkonen on 3.11.2018 alkaen museokorttikohde. Museokorttia voidaan käyttää niin yleisölle avoimilla kuin tilatuilla taiteilijakotikierroksilla. Kortti kattaa sisäänpääsyn ja taiteilijakotikierroksen konserttihetken kera eli 12 € / hlö.

HUOM! Museokorttia voidaan käyttää uudenvuodenaaton konsertista lähtien myös kaikissa Villa Kokkosen järjestämissä konserteissa. Museokortti kattaa 15 €:n arvoisesta konserttilipusta 12 €.

Musiikki ja Arkkitehtuuri

Villa Kokkonen on kansainvälisesti todellinen ONE & ONLY -harvinaisuus, sillä se on ainoa toteutunut Alvar Aallon suunnittelema taiteilijakoti. Säveltäjä Joonas Kokkonen asui Villa Kokkosessa 27 vuotta. Villa Kokkonen on yksi Alvar Aallon mestariteoksista ►visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelussa, jonka rahoittajiin kuuluu Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

Elina ja Antti

Uusi aikakausi alkoi 1.6.2009, kun Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen vuokrasivat Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimman kodin Järvenpään kaupungilta.

Villa Kokkosen toiminta-ajatus on isäntäpari Elinan ja Antin käsialaa. He ylläpitävät yksityisesti taloa Aalto-nähtävyytenä, kulttuurikohteena ja konserttijärjestäjänä.

Villa Kokkonen on avoinna tilauksesta ympäri vuoden joka päivä aamusta iltaan. Koska taiteilijakodissa toimii oma keittiö, vierailuvaraukseen on helppo liittää ►tarjoiluja. Ihanat kakkukahvit, raikas salaattiateria, lämmin patapöytä tai jouluinen pitopöytä.

Tässä linkki ►Opastetut kierrokset -sivulle, alla ohjeet vierailuvarauksen tekemiseksi.

Lataa tästä hinnastomme sekä yleisesitteemme:

HUOM! HUOM!

►Villan Verkkokauppa on avattu 31.8.2018! Osta itsellesi tai ryhmällesi liput Villa Kokkosen taiteilijakotikierroksille ja konsertteihin ympäri vuoden.Verkkokauppamme valikoimiin kuuluu myös kahvi, tee ja lakritsi.

On hyvä muistaa, että ryhmävaraukset eivät ole yksityistilaisuuksia. Siksi Villan Verkkokaupassa ryhmävaraukset on merkitty yleisölle avoimiksi tilaisuuksiksi, joihin voi ostaa lippuja verkkokaupan kautta.

Jos verkkokaupan käyttö tuntuu hankalalta, meiltä kannattaa aina tiedustella s.postitse tai puhelinsoitolla, olisiko ryhmävarauksisssa vapaana yksittäisiä paikkoja. Kun Villa Kokkosen julkisessa kalenterissa lukee "ryhmävaraus", kyse on taiteilijakotikierroksesta (12 € / hlö), joka toteutetaan tilauksesta ryhmälle tai yksittäisille kävijöille.

Youtube-videomme yllä, haastattelumme alla:

Mitä Elina Viitaila on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • musiikin maisteri, yrittäjä
 • Sibelius-Akatemiassa opiskelijana ja kouluttajana 30 vuotta
 • Carnegie Mellon University, USA
 • Institut de Jacques-Dalcroze, Geneve
 • Conservatoire de Geneve
 • vauvamuskarin / Baby Eurhythmics luoja ja kehittäjä
 • oppikirjailija, käsikirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja
 • apulaisrehtori

Mitä Antti A. Pesonen on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta
 • oopperalaulaja
 • yksinlaulun opiskelua Pekka Salomaan, Jorma Hynnisen, Peter Schreierin ja Maurizio Barbacinin johdolla
 • Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Ooppera
 • erikoissuunnittelija Taideteollisessa Korkeakoulussa
 • Keski-Uusimaa -sanomalehden kolumnisti

Mistä on ihanat kakkukahvit tehty? Villa Kokkosessa luomukahvista ja kahvikakuista.

Suurenmoinen kahvinautinto syntyy Johan&Nyströmin huippulaadukkaista pavuista.

Esimerkiksi tummapaahtoinen Sumatra Gayo on ollut useana vuonna Nobel-gaalan juhlakahvina.

Villa Kokkosen vieraat saavat ympäri vuoden nauttia suodatinkahvista, joka on keitetty paikan päällä jauhetuista tuoreista pavuista. Kahvipaketista näkee kahvinpaahtajan nimen ja paahtoajankohdan.

Kun erikoisen hyvän luomukahvin yhdistää meheviin kuivakakkuihin, ainutlaatuinen makunautinto on taattu!

Johan&Nyström valittiin vuonna 2016 Euroopan kolmanneksi parhaaksi kahvinpaahtajaksi.

Luomukahvit ja -teet saapuvat kolmessa päivässä Tukholmasta Villa Kokkosen oven taakse.

Kahvi, jonka mausta puuttuu kaikenlainen kitkeryys, on maistamisen arvoista.