Alvar Aallon harvinaisuus

Uusi aikakausi alkoi 1.6.2009, kun Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen vuokrasivat Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimman talon Järvenpään kaupungilta. Isäntäpari Elina ja Antti ylläpitää yksityisesti Villa Kokkosen toimintaa ympärivuotisena Aalto-nähtävyytenä, kulttuurikohteena ja konserttijärjestäjänä.

►Villan Verkkokauppa on avattu 31.8.2018! Osta itsellesi taiteilijakotikierros, konserttilippu tai uusi Konserttikierros-palvelumme. Unohtamatta ihanaa kahvia.

Verkkokaupan myötä yksittäiset kävijät voivat osallistua helposti kaikkiin ryhmävarauksiin, koska ne näkyvät verkkokaupan sivuilla valmiina tuotteina ja tuotepaketteina.Tilausvahvistus tulee välittömästi s.postiisi maksettuasi ostokset.

Villa Kokkonen on kansainvälisesti todellinen harvinaisuus, sillä se on ainoa toteutunut Alvar Aallon suunnittelema taiteilijakoti. Säveltäjä Joonas Kokkonen asui Villa Kokkosessa 27 vuotta.

Villa Kokkoseen tutustutaan taiteilijakotikierroksilla

Villa Kokkonen on yksi Tuusulanjärven matkailualueen tutustumiskohteista. Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat vierailla Villa Kokkosessa Elinan ja Antin opastamilla kierroksilla, jotka huipentuvat aina konserttihetkeen.

Yleisölle avoimia kierroksia on pääasiassa kesäkuusta elokuuhun, mutta tilauksesta Villa Kokkonen on avoinna ympäri vuoden joka päivä aamusta iltaan. Kun varaat vierailun itsellesi tai ryhmällesi: 1) Katso ensin taiteilijakodin varaustilanne alla olevasta kalenterista. Kalenteri päivittyy sitä mukaa, kun saamme varauksia. Voimme toteuttaa max. 3 taiteilijakotikierrosta yhden päivän aikana. 2) Ilmoita puhelimitse tai s.postitse Elinalle ja Antille varaustoiveesi, eli milloin haluaisit vierailla ja haluaisitko nauttia vierailun yhteydessä tarjoiluja. Tilattuihin vierailuihin on helppo liittää tarjoiluja kakkukahveista patapöytään ja jouluiseen pitopöytään. Ryhmän maksimikoko on 55 henkeä. 3) Vahvistamme varauksesi tai ehdotamme jotakin muuta vierailuaikaa.

Vielä yksi vinkki: Kannattaa käydä katsomassa tämän vuoden kalenteriamme viime toukokuusta lähtien. Pelkästään toukokuussa toteutimme ryhmävarauksia ja yksityistilaisuuksia yht. 32 kpl.

Taiteilijakotikierrosten varaaminen

Vierailuvaraus12 € / hlö

Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat tutustua ►Villa Kokkoseen  varaamalla/tilaamalla ►opastetun kierroksen (12 € / hlö) tai osallistumalla ilman varausta yleisöopastuksille (12 € / hlö). Yleisöopastuksille liput on helppo hankkia ►Villan Verkkokaupasta, josta yksittäiset kävijät voivat ostaa lippuja myös ryhmävarauksiin ympäri vuoden.

Vierailuvaraus 18 € / hlö

Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat tutustua Villa Kokkoseen varaamalla opastetun kierroksen, joka toteutetaan yksityistilaisuutena.

HUOM! On hyvä muistaa, että ryhmävaraukset eivät ole yksityistilaisuuksia. Meiltä kannattaa aina tiedustella, olisiko ryhmävarauksisssa vapaana yksittäisiä paikkoja. Kun Villa Kokkosen julkisessa kalenterissa lukee "ryhmävaraus", kyse on taiteilijakotikierroksesta, joka toteutetaan tilauksesta ryhmälle tai yksittäisille kävijöille. Siksi Villan Verkkokaupassa ryhmävaraukset on merkitty yleisölle avoimiksi tilaisuuksiksi, joihin voi ostaa lippuja verkkokaupan kautta.

Tarjoilut tilattujen taiteilijakotikierrosten yhteydessä

Tilattuihin kierroksiin on helppo liittää ►tarjoiluja ruokailuineen ja kakkukahveineen. Esimerkiksi ihanat kakkukahvit, raikas salaattiateria, lämmin patapöytä tai jouluinen pitopöytä.

Lataa tästä hinnastomme sekä yleisesitteemme:

Haastattelumme yllä, videomme alla:

"Vuokrasimme Taiteilijakoti Kokkosen tehdäksemme siitä arkkitehtuurinähtävyyden ja paikan, joka hurmaa vieraat musiikillaan, tarjoiluillaan ja vieraanvaraisuudellaan. Tämä visio on kirkkaana mielessämme aina, kun ovi käy. Oli kyse yhdestä kävijästä tai 55 hengen ryhmästä." Elina ja Antti, Villa Kokkosen taiteilija-, isäntä- ja yrittäjäpari 1.6.2009 lähtien

Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1967 upean kodin, jossa musiikki, rakennustaide ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisö kohtaavat toisensa. Sisäpihaa hallitsevan uima-altaan vedenpinta yhdistyy järven peilipintaan.

Tuntuu siltä kuin koti, nähtävyys, konserttisali ja ravintola olisivat saman katon alla. Koettavissa yhtenä, ainutlaatuisena kokonaisuutena.

Mistä on ihanat kakkukahvit tehty? Villa Kokkosessa luomukahvista ja kahvikakuista.

Suurenmoinen kahvinautinto syntyy Johan&Nyströmin huippulaadukkaista pavuista.

Esimerkiksi tummapaahtoinen Sumatra Gayo on ollut useana vuonna Nobel-gaalan juhlakahvina.

Villa Kokkosen vieraat saavat ympäri vuoden nauttia suodatinkahvista, joka on keitetty paikan päällä jauhetuista tuoreista pavuista. Kahvipaketista näkee kahvinpaahtajan nimen ja paahtoajankohdan.

Kun erikoisen hyvän luomukahvin yhdistää meheviin kuivakakkuihin, ainutlaatuinen makunautinto on taattu!

Johan&Nyström valittiin vuonna 2016 Euroopan kolmanneksi parhaaksi kahvinpaahtajaksi.

Luomukahvit ja -teet saapuvat kolmessa päivässä Tukholmasta Villa Kokkosen oven taakse.

Kahvi, jonka mausta puuttuu kaikenlainen kitkeryys, on maistamisen arvoista.

Mitä Elina Viitaila on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • musiikin maisteri, yrittäjä
 • Sibelius-Akatemiassa opiskelijana ja kouluttajana 30 vuotta
 • Carnegie Mellon University, USA
 • Institut de Jacques-Dalcroze, Geneve
 • Conservatoire de Geneve
 • vauvamuskarin / Baby Eurhythmics luoja ja kehittäjä
 • oppikirjailija, käsikirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja
 • apulaisrehtori

Mitä Antti A. Pesonen on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta
 • oopperalaulaja
 • yksinlaulun opiskelua Pekka Salomaan, Jorma Hynnisen, Peter Schreierin ja Maurizio Barbacinin johdolla
 • Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Ooppera
 • erikoissuunnittelija Taideteollisessa Korkeakoulussa
 • Keski-Uusimaa -sanomalehden kolumnisti