Tervetuloa Taiteilijakoti Kokkoseen

Taiteilijakodin konserttisali ja keittiö tarjoavat vierailleen unohtumattomia elämyksiä!

Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen ovat luoneet Villa Kokkosesta monipuolisen ympärivuotisen vierailukohteen. Yksittäisille kävijöille ja ryhmille. Yhteistyökumppaneina Kalatukku E. Eriksson sekä kahvinpaahtaja ja teekauppias Johan&Nyström.

Yleisölle avointen konserttien lisäksi Villa Kokkosessa on marras-joulukuussa tarjolla tilauksesta väh. 8 hengen ryhmille seitsemänä päivänä viikossa jouluinen vierailu pienoiskonsertin ja pitopöydän kera.

Vierailu Villa Kokkosessa on museo-, konsertti- ja ravintolakäynnin uudenlainen, perinteiset rajat rikkova yhdistelmä. Tuntuu siltä kuin koti, nähtävyys, konserttisali ja ravintola olisivat saman katon alla. Koettavissa yhtenä, ainutlaatuisena kokonaisuutena

Loppuvuoden 2017 kohokohtia Villa Kokkosessa

Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1967 upean kodin, jossa musiikki, rakennustaide ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisö kohtaavat toisensa. Sisäpihaa hallitsevan uima-altaan vedenpinta yhdistyy järven peilipintaan.

Yleisölle avoimet konsertit joulukuussa

♦ Sinivalkoinen joulukonsertti 6.12. klo 13.00.

LOPPUUNMYYTY!!  Konserttimme toi Villa Kokkoseen peräti 90 hengen yleisön. Ennakkoon lippuja varattiin 61 kpl.

♦ Perinteiset joulukonsertit 10.12. klo 16.00 ja 17.12. klo 16.00

Joulukonsertissamme 10.12. oli 44 henkeä. Lippuja on varattu ennakkoon su 17.12. konserttiin tällä hetkellä 25 kpl.

♦ Uudenvuodenaaton konsertti 31.12. klo 16.00

Tilaa on vielä runsaasti!

HUOM! Kaikki konserttimme ovat yleisölle avoimia. Jos tiedät osallistuvasi konsertin lisäksi myös kakkukahvihetkeen, helpotat keittiömme työtä varaamalla lipun etukäteen.

Klikkaa tarkemmat tiedot ►Itsenäisyyspäivän sinivalkoinen joulukonsertti 6.12. alkaa kakkukahveilla klo 12.00

Joulupaketit ryhmille tilauksesta marras-joulukuussa

Toteutamme tilauksesta 8-55 hengen ryhmille ainutlaatuisia joulupaketteja (16,00 € / hlö sis. isäntäparin jouluiset musiikkiesitykset + jouluisen kahvipöydän; 35,00 € / hlö sis. isäntäparin jouluiset musiikkiesitykset + jouluisen pitopöytäruokailun ja jouluiset kakkukahvit). Villa Kokkosen monivuotisina yhteistyökumppaneina Johan&Nyström ja E. Eriksson ovat omalta osaltaan mahdollistamassa upeat makuelämykset.

Klikkaa tarkemmat tiedot ►Jouluvierailut ryhmille konsertin ja tarjoilujen kera

Taiteilijakodin joulumyyjäiset lauantaina 9.12. klo 11.00-15.00

Villa Kokkosessa toimii ympäri vuoden kauppa. Myymme käsinkudottuja Villa-tossuja sekä huippuhyvää Johan&Nyströmin luomukahvia ja luomuteetä. Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi joulumyyjäispäivänä taiteilijakodista voi ostaa joulukahvia ja jouluteetä sekä käsintehtyjä joululeivonnaisia.

Klikkaa tarkemmat tiedot ►Villa Kokkosen kauppa

Villa Kokkoseen tutustutaan taiteilijakotikierroksilla

Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat tutustua ►Villa Kokkoseen  varaamalla/tilaamalla ►taiteilijakotikierroksen (11 € / hlö) tai osallistumalla ilman varausta ►yleisöopastuksille eli yleisölle avoimille taiteilijakotikierroksille (11 € / hlö). Tilattuihin taiteilijakotikierroksiin on helppo liittää ►tarjoiluja ruokailuineen ja kakkukahveineen.

Talon isäntäparina toimineen Elina Viitailan ja Antti A. Pesosen työn ansiosta taiteilijakodin kulttuurimaisema muodostuu järven, pihapiirin ja Aallon suunnittelemien rakennusten muodostamasta kokonaisuudesta.

Kolme suosituinta vierailupakettiamme sisältäen arvonlisäveron:

Taiteilijakotikierros pienoiskonsertin kera + kakkukahvit = 16,00 € / hlö

Taiteilijakotikierros pienoiskonsertin kera + patapöytä + kakkukahvit = 30,00 € / hlö

Taiteilijakotikierros  pienoiskonsertin kera + jouluinen pitopöytä +  jouluiset kakkukahvit = 35,00 € / hlö

Tutustu saamiimme palautteisiin:

►Villa Kokkosen vieraskirja

"Vuokrasimme Taiteilijakoti Kokkosen tehdäksemme siitä arkkitehtuurinähtävyyden ja paikan, joka hurmaa vieraat musiikillaan, tarjoiluillaan ja vieraanvaraisuudellaan. Tämä visio on kirkkaana mielessämme aina, kun ovi käy. Oli kyse yhdestä kävijästä tai 55 hengen ryhmästä." Elina ja Antti, Villa Kokkosen taiteilija-, isäntä- ja yrittäjäpari 1.6.2009 lähtien

Villa Kokkonen on mestariarkkitehti Alvar Aallon suunnittelema koti, jossa säveltäjä Joonas Kokkonen asui 27 vuotta.

Järvenpään kaupungin omistama talo toimii nykyisin yksityisesti ylläpidettynä Aalto-nähtävyytenä, kulttuurikohteena ja konserttijärjestäjänä.

Talon yksityistäminen toteutui 1.6.2009, kun Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen asettuivat taiteilijakodin peräsimeen vuokraamalla Villa Kokkosen Järvenpään kaupungin sivistystoimelta.

Uuden isäntäparin ideoimana, rahoittamana ja toteuttamana talossa ja tontilla on tapahtunut viime vuosina paljon:

• Alvar Aallon rakennustaiteesta, pihapiiristä ja Tuusulanjärvestä on tehty arkkitehtuurinähtävyys ja matkailukohde

• yksittäisille kävijöille ja ryhmille on luotu ennennäkemätön palvelu - taiteilijakotikierros - joka  huipentuu korkeatasoiseen konserttihetkeen

• pihapiirin ryteikkö on jäänyt raivaussaksiin, ja kun nokkosviidakkokin väistyi, alkoivat scillat, sini- ja valkovuokot sekä kielot ja krookukset menestyä rinteillä ja metsäpuutarhassa

• Joonas Kokkosen kotikeittiöstä on tehty Eviran tarkastama elintarvikehuoneisto

• tyhjään varastohuoneeseen on perustettu "Kokkosen sekatavarashoppi", tyhjästä uima-altaasta on tehty taivaanpeili

Villa Kokkosen nettisivusto ja julkinen kalenteri

Elina ja Antti loivat ensimmäisen version Villa Kokkosen nettisivustosta keväällä 2009. Alla oleva kalenteri sisältää keväästä 2015 lähtien Villa Kokkosen päivitetyn varaustilanteen sekä kaikki yleisölle avoimet taiteilijakotikierrokset ja konsertit. Kalenterissa liikutaan nuolinäppäimillä (►) eteen- ja taaksepäin. Klikkaa hiirellä tarkat tapahtumatiedot kellonaikoineen ja hintoineen.

HUOM! Kun Villa Kokkosen julkisessa kalenterissa lukee "ryhmävaraus", kyse on taiteilijakotikierroksesta, joka toteutetaan tilauksesta ryhmälle tai yksittäisille kävijöille. On hyvä muistaa, että ryhmävaraukset eivät ole yksityistilaisuuksia. Siksi Elinalta ja Antilta kannattaa aina tiedustella, olisiko mahdollista päästä mukaan jollekin tilatulle kierrokselle.

VIERAILULLE VILLA KOKKOSEEN

Yksittäiset kävijät ja ryhmät voivat tutustua Villa Kokkoseen ympäri vuoden joko varaamalla ►taiteilijakotikierroksen tai osallistumalla ilman varausta yleisöopastuksille eli yleisölle avoimille taiteilijakotikierroksille.

Taiteilijakotikierrosten varaaminen

Aalto-nähtävyyden johtaja Antti A. Pesonen on tavoitettavissa numerosta 041 4326 166. Lähetä hänelle sähköpostia ►yhteydenottolomakkeella tai osoitteeseen info@villakokkonen.fi.

Tarjoilut taiteilijakotikierrosten yhteydessä

Tilauksesta toteutettaviin vierailuihin on helppo liittää ►tarjoiluja. Esimerkiksi ihanat kakkukahvit, raikas salaattiateria, lämmin patapöytä tai jouluinen pitopöytä.

Yleisölle avoimet taiteilijakotikierrokset

Yleisöopastusten ajankohdat ovat Villa Kokkosen julkisessa kalenterissa. Tietoa yleisöopastuksista on myös ►Ajankohtaista-sivulla ja ►Aukioloajat-sivulla.

Taiteilijakoti Villa Kokkonen syntyi Alvar Aallon ja Jean Sibeliuksen jalanjäljissä

Näkymä Tuusulanjärvelle ja Alvar Aallon maailmankuulu kädenjälki hallitsevat Villa Kokkosen kulttuurimaisemaa. Kamera kannattaa pitää laukaisuvalmiina, kun taiteilijakotikierroksella saavutaan talon sisäpihalle.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisön tarina ja Alvar Aallon rakennustaide yhdistyvät toisiinsa Villa Kokkosen historiassa. Siksi taiteilijakotikierroksilla kuljetaan "Aallon ja Sibeliuksen jalanjäljissä".
 

Villa Kokkonen kansainvälisillä radioaalloilla

Tehdessään radiosarjaa eurooppalaisen arkkitehtuurin helmistä toimittaja John Escolme saapui Lontoosta Järvenpäähän Villa Kokkosen isäntäparin vieraaksi. Elinan ja Antin puolen tunnin haastattelu kuului Lontoossa ja maailmanlaajuisesti sunnuntaina 18.6. ja keskiviikkona 21.6.2017 Resonance FM -kanavalla.

Jos alla oleva SoundCloud-linkki ei avaudu, ohjelman sisältöön voi tutustua klikkaamalla osoitetta ►Toimittaja John Escolme Villa Kokkosen isäntäparin vieraana

Alvar Aallon mestariteos ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo

Villa Kokkonen on Alvar Aallon suunnittelema taiteilijakoti ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo. Aallon rakennustaiteen kansainvälisellä kartalla Villa Kokkonen kuuluu hänen mestariteostensa joukkoon. Talon sydämenä on konserttisali ja arvoflyygeli, jonka säveltäjä Joonas Kokkonen sai aikanaan lahjaksi Suomen Akatemialta.

Ympärivuotinen nähtävyys ja konserttijärjestäjä

Järvenpään kaupungin omistamasta Villa Kokkosesta tuli musiikin maisteri Elina Viitailan  ja yhteiskuntatieteiden maisteri Antti A. Pesosen työ ja elämäntapa heidän vuokrattuaan talon 1.6.2009. Elinan ja Antin taiteilijakotikierroksilla Alvar Aallon rakennusperintö ja talon tarina heräävät eloon. Heidän upea musiikkinsa kauniin ateljeen upeassa akustiikassa kruunaa jokaisen kierroksen.

Villa Kokkosen isäntä-, yrittäjä- ja taiteilijaparina toimiminen merkitsee Elinalle ja Antille monipuolista työsarkaa taiteilijakodin ympärivuorokautisesta ylläpidosta luovien alojen liiketoimintaan. Esiintyvinä taiteilijoina ja matkailurittäjinä he ovat uudistaneet suomalaista kulttuurimatkailua synnyttämällä sellaisia matkailutuotteita, joista yleisö - niin yksittäiset kävijät kuin ryhmät - pääsee nauttimaan vain Villa Kokkosessa.

Haluatko yöpyä Villa Kokkosen läheisyydessä, klikkaa ►Hotelscombined

MITEN ALVAR AALLON RAKENNUSTAIDE NOUSEE SIIVILLEEN?

Musiikki- ja arkkitehtuurivideomme on kuvattu pienoishelikopterilla vuoden 2015 kesäkuussa:

Mitä Elina Viitaila on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • musiikin maisteri, yrittäjä
 • Sibelius-Akatemiassa opiskelijana ja kouluttajana 30 vuotta
 • Carnegie Mellon University, USA
 • Institut de Jacques-Dalcroze, Geneve
 • Conservatoire de Geneve
 • vauvamuskarin / Baby Eurhythmics luoja ja kehittäjä
 • oppikirjailija, käsikirjoittaja, luennoitsija, kouluttaja
 • apulaisrehtori

Mitä Antti A. Pesonen on tehnyt ennen Villa Kokkosta?

 • yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta
 • oopperalaulaja
 • yksinlaulun opiskelua Pekka Salomaan, Jorma Hynnisen, Peter Schreierin ja Maurizio Barbacinin johdolla
 • Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Ooppera
 • erikoissuunnittelija Taideteollisessa Korkeakoulussa
 • Keski-Uusimaa -sanomalehden kolumnisti

Suurenmoinen kahvinautinto syntyy Johan&Nyströmin huippulaadukkaista pavuista. Esimerkiksi tummapaahtoinen Sumatra Gayo on ollut useana vuonna Nobel-gaalan juhlakahvina.

Villa Kokkosen vieraat saavat ympäri vuoden nauttia suodatinkahvista, joka on keitetty paikan päällä jauhetuista tuoreista pavuista. Kahvipaketista näkee kahvinpaahtajan nimen ja paahtoajankohdan.

Kun erikoisen hyvän luomukahvin yhdistää meheviin kuivakakkuihin, ainutlaatuinen makunautinto on taattu!

Johan&Nyström valittiin vuonna 2016 Euroopan kolmanneksi parhaaksi kahvinpaahtajaksi.

Kakkukahvien alkaessa Elina kertoo vierailleen, että Villa Kokkosessa nautittava luomukahvi on poikkeuksellisen hyvää ja tuoretta.

Kahvi, jonka mausta puuttuu kaikenlainen kitkeryys, on maistamisen arvoista.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Luomukahvit ja -teet saapuvat kolmessa päivässä Tukholmasta Villa Kokkosen oven taakse.

Mistä on ihanat kakkukahvit tehty? Villa Kokkosessa luomukahvista ja kahvikakuista. Tutustu kahvikakkuihimme ►tästä.

Villa Kokkosen kaupan tuotteista monet ovat varsinaisia tuoteharvinaisuuksia: erityisesti tummapaahtoiset luomukahvit. Tuoreista pavuista tehdään myös Villa Kokkosessa tarjoiltava kahvi. Maitoa, kermaa ja sokeria ei enää tarvita, kun kahvin oma maku on nautinto!

Tutustu kauppaamme ►tästä.

"Säveliä Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä" on Taiteilijakoti Villa Kokkosen kesäkonserttisarja 28.6.-9.8.2017 ja osa juhlavuoden virallista ohjelmaa Järvenpäässä.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisön ainutlaatuinen musiikki- ja runoperintö herää eloon Elinan ja Antin tulkitsemina Joonas Kokkosen, Jean Sibeliuksen, Einon Leinon, Aleksis Kiven ja J.H. Erkon tunnettujen teosten myötä.

"Sinivalkoinen joulukonsertti" 6.12.2017 klo 13.00 on taiteilijakodin toinen Suomi 100 -juhlavuoden hankkeista. Sekä kesäkonsertit että itsenäisyyspäivän konsertti alkavat ihanilla kakkukahveilla. Itsenäisyyspäivänä ovet avataan yleisölle poikkeuksellisesti jo tuntia ennen konsertin alkua eli klo 12.00.

Kirjasto ja musiikki. Kirjat ja flyygeli.

Ne ovat olleet Villa Kokkosen sydämenä vuodesta 1969 lähtien. Säveltäjä Joonas Kokkosen suurin toive kotinsa suhteen toteutui, kun arkkitehti Alvar Aalto luonnosteli kirjat, flyygelin ja säveltäjän työskentelytilan yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi.

Villa Kokkosessa asui nelihenkinen taiteilijaperhe. Aalto suunnitteli Kokkoselle kodin, josta Kokkonen ei osannut edes unelmoida.

Taiteilijakoti Villa Kokkosen uima-altaalta avautuu näkymä Tuusulanjärvelle

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema pergola on syksyisin pari viikkoa hehkuvan punainen, harvinainen valokuva on vuodelta 2014.

Uima-allas on saanut muotonsa flyygelistä yhtyen Tuusulanjärven peilipintaan. Rantaviivassa olleen ryteikön poistuttua Elinan ja Antin monivuotisen työskentelyn seurauksena Villa Kokkosen pihalta avautuu vaikuttava näkymä kauas vastarannalle saakka.

- Kamerat ja kännykkäkamerat kannattaa virittää valmiiksi!

Paikan päällä on helppo ymmärtää, että Alvar Aalto mietti hyvin tarkkaan, miten talosta, pihasta ja järvimaisemasta saa luotua hienon kokonaisuuden. Taiteilijakotikierrokset alkavat sään salliessa n. 10 minuutin tutustumisella pihapiirin kulttuurimaisemaan.