Villa Kokkoseen voi tutustua aukioloaikoina tai tilauksesta

Julkinen kalenteri on ollut Villa Kokkosen nettisivustolla huhtikuusta 2015 lähtien.

Isommassa koossa päivyrin näkee klikkaamalla linkkiä ►Kalenteri.

Kalenteriin kannattaa tutustua!

Julkisen päivyrin tavoitteena on tuoda esille Villa Kokkosen ajantasainen varaustilanne sekä kaikki säännölliset yleisöopastukset ja yleisölle avoimet konsertit. Kun kalenterissa käytetään ilmaisua "yleisöopastus", kyse on yleisölle avoimesta taiteilijakotikierroksesta. "Ryhmävaraus" tarkoittaa taiteilijakotikierrosta, jonka toteutamme ryhmälle tilauksesta. "Yksityistilaisuus" tarkoittaa useimmiten syntymäpäiväjuhlaa.

Sumu herättää uteliaan mielen miettimään, miltä maisema näyttää sen jälkeen kun sumuverho hälvenee. Villa Kokkosen taiteilijakotikierroksilla kuljetaan talon ympäri polulla, jolta pystyy ihailemaan sekä Aallon rakennustaidetta että Tuusulanjärven kulttuurimaisemaa.

Yleisöopastukset ja yleisölle avoimet konsertit

Taiteilijakoti Villa Kokkosen järjestämille yleisöopastuksille (12 € / hlö) ja yleisölle avoimiin konsertteihin (15 € / hlö) voi tulla ympäri vuoden varaamatta lippuja etukäteen. Vuoden 2018 osalta yleisöopastusten 14.6.-31.7., kuuden kesäkonsertin 27.6.-1.8., Syystunnelma-konsertin 3.11. sekä joulukonserttien ja uudenvuodenaaton konsertin ajankohdat ja hinnat ovat esillä taiteilijakodin julkisessa kalenterissa. Konsertteja ja yleisöopastuksia koskevia tietoja julkaisemme julkisen kalenterin lisäksi myös ►Etusivulla ja ►Ajankohtaista-sivulla.

Taiteilijakotikierros Alvar Aallon ja Jean Sibeliuksen jalanjäljissä

Yleisölle avoimet taiteilijakotikierrokset eli yleisöopastukset alkavat Villa Kokkosen ilmoitustaululta, jonne Antti saapuu vastaanottamaan vieraat. Aluksi tutustutaan säävarauksella Alvar Aallon rakennustaiteeseen ja taiteilijakodin hoidettuun pihapiiriin kävelemällä talon ympäri. Pihalta avautuu silmiä hivelevä näkymä uima-altaan kautta Tuusulanjärvelle, kauas vastarannalle asti. Myös päärakennuksen hieno viuhkamuoto paljastuu kävelyn aikana. Ulkokierroksen jälkeen istuudutaan talon ateljeessa selkänojallisille tuoleille nauttien  Elinan ja Antin opastuksesta ja upeasta musisoinnista. Kakkukahvit (5 € / hlö) saatavilla esittelyn ja musiikkihetken jälkeen. Villa Kokkosen oma kauppa on avoinna aina kierrosten yhteydessä.

Taiteilijakotikierrokset tilauksesta

Villa Kokkonen toteuttaa ympäri vuoden yksittäisille kävijöille, pienryhmille ja isoille ryhmille taiteilijakotikierroksia tilauksesta/vierailuvarauksella. Jokainen tilattu vierailu (12 € / hlö) muodostuu talon esittelystä ja konserttihetkestä Aallon ja Sibeliuksen jalanjäljissä. Olemme vieraittemme kanssa talon isäntäparin ominaisuudessa vierailujen alusta loppuun asti. Vierailuun on helppo liittää tarjoiluja kakkukahveista runsaaseen pitopöytään.

Miten vierailuvaraus tehdään / taiteilijakotikierros tilataan?

Tutustu nettisivustomme ►taiteilijakotikierros-sivulle ja soita numeroon +358 41 432 6166 tai lähetä meille s.postia osoitteeseen info@villakokkonen.fi. Sivustollamme on myös yhteydenottolomake tiedusteluita ja varauksia varten. Koska toimimme Villa Kokkosessa jatkuvasti, voimme usein toteuttaa vierailuja tilauksesta myös lyhyellä varoitusajalla. Meihin voi olla yhteydessä viikon jokaisena päivänä.

Kun Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen vuokrasivat Villa Kokkosen Järvenpään kaupungilta 1.6.2009, siirtyivät talon hallinnointi, avoinnapito ja päivittäinen kiinteistönhoito heidän vastuulleen.

Elina ja Antti ovat luoneet Villa Kokkosesta ainutlaatuisen arkkitehtuuri- ja kulttuurikohteen, joka järjestää taiteilijakotikierroksia sekä aukioloaikoina että tilauksesta. Konserttijärjestäjänä talo toteuttaa vuosittain 15-20 yleisölle avointa konserttia.

Yhteystiedot

Taiteilijakoti Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5
04400 Järvenpää

Järvimaisema yhdistää toisiinsa Villa Kokkosen ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön muut talot. Elinan ja Antin taiteilijakotikierroksilla vieraat voivat ihailla uima-altaan ja Tuusulanjärven täydellistä yhteyttä.

Taiteilijakotikierrokset huipentuvat aina konserttihetkeen talon ateljeessa.

Pergolasta upea näkymä Tuusulanjärvelle. Elinan ja Antin seitsemän vuoden puutarhatyö on luonut vaikuttavan näkymän talolta järvelle ja järveltä talolle.

Taiteilijakotikierrosten aikana pihalla voi kävellä ja nauttia samaan aikaan Alvar Aallon kansainvälisesti arvostetusta rakennustaiteesta ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön kulttuurimaisemasta.

Villa Kokkonen on Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo. Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen ovat vastanneet nähtävyyden toiminta-ajatuksesta, päivittäisestä ylläpidosta ja palveluista 1.6.2009 lähtien. Taiteilijakodin pehmeä mäntylattia ja alkuperäinen irtaimisto ovat säilyneet moitteettomassa kunnossa Elinan ja Antin valvonnassa.

Kevään varma merkki etelärinteellä. Elina ja Antti ovat ahkeroineet Taiteilijakoti Villa Kokkosessa yötä päivää luoden talon pihapiiriin ennennäkemätöntä kukkaloistoa.